Bakaya kalan biri üniversite okuyabilir mi?
Meslek Yüksek Okulu ve Açık öğretim ön lisans programlarından mezun olarak, lisans programına devam edebilmek için "Dikey Geçiş Sınavına" girecekler ile sınavsız olarak kayıt hakkı kazananlardan, sınava girdiği yılın celp dönemlerinden birinde bakaya kalanlar Kasım celbine ertelenir.
Liseye gitmeden üniversite sınavına girebilir mi?
Liseye gitmeden üniversite sınavına girebilir mi?
Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.
Ilk okul mezunu üniversite sınavına girebilir mi?
6- 2021-YKS'ye kimler başvurabilir? Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilir.
Mezun olmadan Uni sınavına girilir mi?
Mezun olmadan Uni sınavına girilir mi?
Açık Lisede okuyup mezun olabilecek veya mezun olmuş olan öğrencilerde üniversite sınavına başvuru yapabilir.
Bakaya kaldıktan sonra tekrar tecil edilir mi?
6) Bakaya durumunda askerlik tecil işlemi yapılır mı? Öğrencinin ilgili kurumlara başvurarak bakaya halinden çıkması gerekir. Daha sonra bakaya halinde olmadığına dair belgeyle birlikte askerlik tecil işlemi için dilekçe vermesi gerekmektedir.
Bakaya kalan kişi sınava girebilir mi?
Bakaya kalan kişi sınava girebilir mi?
(Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)
Lise mezunu olmadan TYT girilir mi?
Dönem sonu itibariyle 6 Dönem ve üzerinde eğitim almış olanlar, mezuniyet şartlarını tamamlayabilecek durumda iseler, TYT Sınavına başvurabilirler.
TYT sınavına girmek için lise mezunu olmak şart mı?
TYT sınavına girmek için lise mezunu olmak şart mı?
2.5.1.16. Bu alanı bir ortaöğretim kurumundan mezun durumdaki bütün adaylar dolduracaktır.
Üniversite sınav sonucumu kimler görebilir?
Okul görür. Hangi öğrenci kaç net yapmış kaç puan almış sıralaması falan herşeyi görürüler.
Bakaya kalanlar erteleme yapabilir mi?
Bakaya kalanlar erteleme yapabilir mi?
Bunlardan yoklama kaçağı veya bakaya durumuna düşmeden yeniden okul kaydı yaptıranların askerlikleri 29 yaş sonu esas alınarak yukarıdaki esaslara göre yeniden ertelenmektedir. Yoklama kaçağı veya bakaya kaldıktan sonra kayıt yenilettikleri takdirde askerlikleri ertelenmemektedir.
Bakaya kalmak memurluğa engel mi?
Bu hüküm gereğince, kamu kurum kuruluşlarında aday memur olarak göreve başlayanlardan, memuriyete başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı/bakaya durumunda olanların ertelemeleri yapılmamaktadır. Kamu kurumunda aday memur olarak göreve başladım.