Modoratör
Yeni Üye
Bakla nerede ve nasıl yetişir?
Bakla yağışlı ve rutubetli iklimleri sever. Vegetasyon dönemi boyunca düzenli ve yeterli miktarda yağış alan, yada sulanabilen yerlerde iyi yetişir. Taze bakla üretimi kış veya ilkbahar döneminde yapığından bu dönemde iklim koşullarının kurak veya soğuk olmaması gerekir.
Bakla kaç cm arayla dikilir?
Bakla tohumu ekimi toprağın yumuşak veya sert olmasıyla değişebilmektedir. Ortalama toprak derinliği 5cm ile 10 cm arasında belirlenmelidir. Aralıkları ise 30 cm ile 80 cm aralığında tercih edilmelidir.
Koca bakla nasıl pişirilir?
Koca bakla nasıl pişirilir?
Kaynamış su, baklaların üzerini 1-2 parmak geçinceye kadar ilave edilir. Tuz ve şeker eklenerek, düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Kaynadıktan sonra, kısık ateşte yarım saat kadar pişirilerek ocaktan alınır. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılması tavsiye edilir.
Bakla hangi ayda yetişir?
Ekim ve Kasım döneminde yetiştirebileceğimiz sebze olan bakla, bahçemizde kolaylıkla yetiştirebileceğimiz, fasulye ve diğer hububatlara göre soğuya daha dayanıklı olan bir besindir.
Bakla dekara ne kadar ekilir?
Bakla yetiştiriciliğinde 25 cm ye kadar derinlikte toprak işlemesi yapılabilir. İyi işlenen ve yabancı otu az olan topraklarda iyi ürün verir. Bakla ekimi genellikle sıraya yapılmakta ve dekara 10-20kg /da tohum kullanılmaktadır.
Bakla hangi ülkede yetişir?
Bakla hangi ülkede yetişir?
Mısır, Fas, İspanya, İtalya, Türkiye, G.B. Asya ve Çin'de yaygın olarak üretilmektedir.
Bakla ne zaman yetişir?
Ekim ve Kasım döneminde yetiştirebileceğimiz sebze olan bakla, bahçemizde kolaylıkla yetiştirebileceğimiz, fasulye ve diğer hububatlara göre soğuya daha dayanıklı olan bir besindir. İçeriğindeki besleyici maddeler, kışın hastalıklara karşı daha dirançli olmamızı sağlar.
Kuru bakla kaç dakikada haşlanır?
Zeytinyağlı kuru bakla tarifi Nasıl yapılır? Baklalarınızı akşamdan suya koyup ıslatın. Suyunu süzüp 10 dakika kadar haşlayın.
Bakla hangi mevsimde yenilir?
Bakla hangi mevsimde yenilir?
İlkbaharda yetişen sebzeler: İlkbahar meyvelerinde olduğu kadar ilkbahar sebzeleri de çok fazla tüketilmektedir. Enginar, havuç, bakla, barbunya, patlıcan, kabak, domates ve bezelye ve gibi sebze çeşitleri yer almaktadır.