Son Konular

Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Patatesli Börek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
Baklavalık yufka
İçi için;
4-5 adet patates
3 adet orta uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz
Sosu için;
Yarım su bardağı tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un

Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sos için; tereyağını eritin, sıvıyağ, sütü ve unu ekleyin, çırpın
İç harcı için olan gereçleri doğrayıp, karıştırın.
2 adet baklavalık yufkanın üzerine sostan gezdirin.
Üzerine 1 tane baklavalık yufkadan tekrar koyup, sos gezdirin.
Üzerine tekrar yufka koyup, hazırladığınız iç harcı koyup, sarın.
Tepsiye yerleştirin sardıkça bıçakla dilimleyin.
Kalan sosu en son üzerine gezdirin.
170 derecede kızarana kadar fırında pişiriniz. Afiyet olsun
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Kandil Simidi (Kıyır Kıyır)

S

Şipşak Nohut Salatası (Videolu)

  1. Konular

    1. 1.281.405
  2. Mesajlar

    1. 1.679.259
  3. Kullanıcılar

    1. 31.809
  4. Son üye

Geri
Üst Alt