Modoratör
Yeni Üye
Bakterilerin üremesini en doğru şekilde tanımlayan nedir?
Bakteriler belli bir boya kadar büyür ve sonra eşeysiz üreme şekli olan ikili bölünme ile ürerler. En iyi şartlarda bakteriler büyük bir hızla büyür ve ürerler; bakteri topluluklarının sayısı her 9,8 dakikada ikiye katlanabilir. Hücre bölünmesinde birbirinin aynı iki yavru hücre meydana gelir.
Anaerop bakterilerin üretilmesi için hangi besiyeri kullanılmaktadır?
Anaerop bakterilerin üretilmesi için hangi besiyeri kullanılmaktadır?
Bakterilerin Kültür Yöntemleri (aerop ve anaerop) Bakteri kültürü: Katı ya da sıvı besiyerine ekilerek uygun ısıda bırakılan bakterilerin üremesi ile elde edilir. Katı besiyerinde ya tabaka halinde ya da koloni oluşturarak ürerler.
Bakterilerde enerji kaynakları nelerdir?
Enerjilerini organik bileşiklerden (şekerler, aminoasitler) alırlar. Bakterilerin çoğu organotroftur. Litotrof: Enerjilerini azot-demir-sülfür içeren inorganik maddelerden sağlarlar.
Bakterilerde çoğalma nasıl olur?
Bakterilerde çoğalma nasıl olur?
Tek hücreli olan bakterilerin büyümesi ve çoğalması, hücre bölünmesi yoluna bağlıdır. Bakteriler belirli bir boya kadar uzadıktan sonra eşeysiz üremeye başlarlar. Yani ikili bölünme ile ürerler. Bakterilerin büyüme hızı ve üremesi hızlı bir şekilde olmaktadır.
Bakteriler kaç derece soğukta ölür?
İnsan ve hayvanlarda hastalık oluşturan mikroorganizmaların büyük bir kısmı, bu gruba dahildirler. Bu nedenle optimal sıcaklıkları 35 °C ile 42 °C' ler arasıdır. Mezofil mikroorganizmalar, 65 °C' de 20 dakikada ve pastörizasyon sıcaklığında (70 °C' de bir dakikada) ölürler.
Sütün içindeki bakteriler kaç derecede ölür?
Sütün içindeki bakteriler kaç derecede ölür?
Dr. Baş, sokaktan alınan sütü mikroplardan arındırmak için, 90 ila 95 derecede 10-15 dakika kaynatmanın mikropların tamamını öldürebileceğini ancak, sütün kaynatılınca içindeki vitaminler başta olmak üzere besin değerlerinin yüzde 50 ila 90 oranında azaldığını vurguladı.
Bakterilerde enzim aktivitesini etkileyen faktörler nelerdir?
Enzimler protein yapısında ve kolloidal karakterde olduklarından, fiziksel (ısı, pH, UV-ışınları, osmotik basınç, vs.) ve kimyasal (asit, alkali, metabolitler, mineraller, vs.) faktörlerden etkilenirler.
Bakterilerin yaşaması ve çoğalması için gerekli şartlar nelerdir?
Bakterilerin yaşaması ve çoğalması için gerekli şartlar nelerdir?
Sıcaklık, kültürde bakterilerin çoğalma hızını etkiler.