Bal hangi yemeklerde kullanılır?
Bal sadece kahvaltı sofralarının değil, özel lezzetlerin de daha keyifli hale getirilmesinde dünya ve Türk mutfağında yaygın olarak kullanılmaktadır. Tavuk kızartmasında kullanılan sosa bal eklenerek çok lezzetli bir tat elde etmek mümkün olmaktadır.
Ballı tatlı nasıl yapılır?
Ballı tatlı nasıl yapılır?
Ballı Ballı Halka Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle suyu tencereye alın.
- Kaynamaya başlayınca unu ilave edin.
- Hamur toparlanasıya karıştırın.
- Ardından soğutun başka bir kapta soğuyunca teker teker yumurtaları ilave edin iyice yedirin.
- Son olarak nişasta, irmik ekleyip karıştırın.
Sahine tatlısı nasıl yapılır?
Sahine tatlısı nasıl yapılır?
Sahine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı bal ile krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.
- Ardından 2 yemek kaşığı tahin eklenip güzelce karıştırılır.
- Üzerine susam ve ceviz serpilip ekmeğin üzerine sürülüp yenilir

Bal helvası nasıl yapılır?
Bal Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağ iyice eritip unu ekleyin. Kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine fındığı ilave edip karıştırın ve altını kapatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- İyice soğuduktan sonra balı ilave edin ve karıştırın. Tabağa alıp şekil verin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tatlı için bal şerbeti nasıl yapılır?
Tatlı için bal şerbeti nasıl yapılır?
Bu arada şerbeti yapılır. Şerbeti yapmak için, bal ve su küçük bir tavaya alınır ve kaynatılır, kaynayınca üzerinin beyaz köpüğü alınır ve ocak kısılır, kısık olarak 5 dakika kaynatılır sonra limon suya eklenir. Şerbet sıcak olarak kekin üzerine gezdirilir ve 15 dakika daha bekletilir sonra dilimlenir.
Sahine tatlısı hangi yöreye aittir?
Sahine tatlısı hangi yöreye aittir?
Sahine Kahvaltılık (Van Yöresine Ait) – Nefis Yemek Tarifleri.
Sahine nereye ait?
Yakutistan
Yakutistan Республика Саха (Якутия) Саха Өрөспүүбүлүкэтэ
Saha Cumhuriyeti Bayrağı Saha Cumhuriyeti Arması
Ülke: | Rusya
Federâl Bölge: | Uzak Doğu
Ekonomik Bölge: | Uzak Doğu
Lezzetli helva nasıl yapılır?
Lezzetli helva nasıl yapılır?
- Un helvasının yapımı için, öncelikle bir kasede sıcak suyu ve toz şekeri karıştırın. Tencerede margarini ve sıvı yağı eritin.
- Eğer helva yerken ağzınıza iri tanelerin gelmesinden hoşlanıyorsanız ceviz veya fındık ekleyin ve 5 dakika daha karıştırın.
- Ocaktan aldıktan sonra bir süre dinlenmeye bırakın.
Erzurum un helvası nasıl yapılır?
Erzurum un helvası nasıl yapılır?
Erzurum helvası yapımında; geniş orta boy bir tencere içine 100 gr tereyağı ve 1 çay bardağından 2 parmak az sıvı yağ koyun. Yağı ısıtıp, tereyağın erimesini sağlayın. Daha sonra eriyen yağın üzerine 1 buçuk su bardağı un ve tekrardan 2 yemek kaşığı dolusu un ekleyin. Unu yağa iyice yedirin.
Balla birlikte ne yenir?
Balı kahvaltıda ekmeğinizin üzerine sürerek; doğranmış elma, muz gibi meyvelerin üzerine ekleyerek, çocuğunuzun meyve püresine, mamasına ilave ederek; keklerinizi, kurabiyelerinizi balla birlikte servis yaparak tüketebilirsiniz. Bal-kaymak, bal-tereyağı birbirine en yakışan ikililerdir.