- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 921
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Bal nereden gelir?
Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınarak yutulan nektarın arıların bal midesi denilen organlarında invertaz enzimi sayesinde kimyasal değişime uğramasıyla oluşan ve kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen çok faydalı bir besindir.
Yunanca Melisa ne demek?
eski yunancada bal arısı,arı veya sadece bal anlamına gelen kelime…
Balın Viskozitesi nedir?
Balın viskozitesinin, 2,652-2,914 arasında olduğu belirtilmiştir. Balın kıvamını, nektarın alındığı bitki çeşidi etkilemektedir. Balın duru veya bulanık olması; içindeki hava kabarcıkları, su oranı ve kolloid(küçük boyutlu tanecikler) maddelerin, fazla veya az olmasına bağlıdır.
Melisa ismi hangi ülkeye ait?
Melisa ismi Türkiye'de kız çocukları için kullanılan bir isimdir. Melisa adını taşıyanlar için merak edilen soru; Melisa ne demek olarak bulunabilmektedir. TDK'da Rumca kökenine sahip olduğu ve oğul otu anlamına geldiği bilinmektedir. Bilinen anlamları arasındaysa; Sevgili ve tatlı şey anlamına da gelmektedir.
Balın viskozitesi yüksek mi?
Balda sıvı tanecikleri arası çekim kuvvetleri suya göre aynı sıcaklıkta daha fazladır. Bu sebeple aynı sıcaklıkta balın viskozitesi sudan daha yüksektir. Benzer şekilde reçel, pekmez gibi sıvıların viskozitesi sudan büyüktür.
Zeytin yağı viskozitesi nedir?
Bazı Newtonyen Akışkanlar için Viskozite Değerleri. Cıva 1.526 × 10^-3 Pa.s. Zeytin yağı 81 × 10^-3 Pa.s.
Mersin'in Erdemli ilçesinin yüksek kesimlerinde Toros Dağları'nın eteğinde 2 bin 500 rakımda üretilen Eğriçayır balı, Kanada'nın Montreal kentinde Dünya Arıcılık Örgütü ev sahipliğinde düzenlenen 46'ncı Dünya Arıcılık Kongresi'nde 'Dünyanın En İyi Balı' ödülüne alarak Türk balcılığını zirveye taşıdı.
Karadeniz Bölgesi arıcılık olarak Türkiye'de en öndedir. Sahip olduğu eşsiz doğası, temiz havası ve iklim koşulları ile en kaliteli balların üretilmesini sağlar. Kestane balı, Anzer balı, Rize balı ve çiçek balları meşhurdur.