- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.324
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.196
- Puan
- 113
- Yaş
- 37
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 5.487
- Meslek
- Webmaster
Balık yumurtaya bulanır mı?
Evet önce yağın altını açıyoruz yağ kavrulurken herhangi bir balık çeşidimizi yumurta sarısına sonrada mısır ununa batırıyoruz ve tavamıza atıyoruz bütün balıklarımızı aynı işlemle kızartıyoruz sonra üzerine limon dilimiyle servis ediyoruz.
Galeta unu ile balık kızarır mı?
Öncelikle güzelce suyla yıkayalım. Daha sonra tuzlayıp galeta ununa batıralım ve kızgın yağımızda kızartalım. Kızarmış balıklar kağıt havluya koyalım ki yağını alsın. Sonra servis edeceğimiz tabağa alalım.
Balık kızartırken neden un kullanılır?
Izgara yapacağınız balığı una buluyorsunuz Yoksa yeterince pişmez ve asıl lezzetini kaybeder. Zira tavada balık kızartırken una bulamamızın nedeni balığın hassas etinin yağdan korunması.
Balığın çıtır olması için ne yapmalı?
Tamamen kurulanmış olan balık pişirilmeden önce süt içerisinde bekletilmelidir. Bu balığın daha çıtır olmasını ve daha güzel pişmesini sağlar. Sütte bekletilen balık pişirilmeden önce son olarak galeta ununa ve yumurtaya bulanmalıdır. Kızartılması için tavaya konan balık pişirilmeye başlanır.
Çıtır çıtır balık nasıl olur?
Balığı önce una, sonra yumurtaya ve daha sonra da gevreğe bulayın. Bu haliyle buzdolabında 15 dakika dinlendirin. İyice kızmış yağda balıkları kızartın. Kızaran balıkların fazla yağını süzün ve servis edin.
Galeta unu balıklarda kullanılır mı?
Galeta Unu ile Kızartılmış Hamsi servise hazırdır. Afiyet olsun. Galeta Unu ile Kızartılmış Hamsi tarifi için; Balıkların içini ve dışını temizleyip bol su ile yıka. Geniş bir tepsiye unu döküp balıkları bu tepside her yerine un gelecek şekilde unla.
Galeta unlu balık olur mu?
Suyunu çekmiş hamsiyi galeta unu ve tuz olan bir kaba alıp karıştırıyoruz. Geniş teflon tavaya zeytin yağımızı döküp yağı kızdırdıktan sonra hamsileri tavaya seriyoruz. Pişirip güzel bir çoban salatayla servise hazır hale geliyor

Hamsi tava normal unla olur mu?
Tavada hamsi normal unla yapılır mı? derseniz. Evet yapılır,ancak yağ çekmemesi ve çıtır çıtır bir kıvamı olması için mısır unu kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca mısır ununa bulanan balığın lezzeti, una bulanan balıktan çok daha lezzetli olduğunu bilmenizi isterim.
Hamsi unla nasıl kızartılır?
Hazırlanışı
- Hamsilerin kafalarını koparıp içlerini temizleyin,
- İyice yıkayıp süzün,
- Üzerlerine tuz serpip harmanlayın,
- Yağın yarısını 30 cm'lik bir tavaya alıp yayın,
- Balıkların yarısını mısır ununa bulayıp kuyrukları ortaya bakacak şekilde tavaya çepeçevre dizin,