Balıkesir'de Deniz Ürünleri Eğitimi Verildi!

<
Puan 38
Çözümler 0
habercihaberci doğrulanmış üyedir.
white.jpg

Balıkesir'de FAO ve Tarım Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen "Kabuklu Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Kapasite Gelişiminin Desteklenmesi" projesi kapsamında eğitim çalıştayı düzenlendi. Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü'nde gerçekleştirilen program, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akbaş, çift kabuklu türlerin küresel ekonomide önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Akbaş, su ürünleri sektöründe balıktan sonra en fazla yetiştirilen ürünün çift kabuklular olduğunu vurgulayarak, bu türlerin çevre dostu özellikleriyle de dikkat çekti.

Türkiye'de özellikle Akdeniz midyesi ve Avrupa istiridyesine yönelik artan yatırımcı ilgisinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Akbaş, bu alandaki potansiyeli değerlendirmek ve sektörel gelişimi desteklemek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Akbaş, çift kabuklu ürünlerin altyapısının güçlendirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için destek mekanizmalarını devreye aldıklarını belirtti.

Eğitim çalıştayına, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Erkan Alkan, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanı Erdinç Veske, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanı Tanju Özdemir, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün ile birçok araştırmacı ve üretici katıldı.

Etkinlik, konuşmaların ardından uluslararası eğitmenlerin de katılımıyla gerçekleştirilen eğitim programıyla devam etti. Bu programın, su ürünleri yetiştiriciliği alanında kapasite gelişimine katkı sağlaması bekleniyor.

Orman Yangınları Tehlikesi: Hava Sıcaklıkları Yükseliyor!

"Batman'daki Besiciler Birleşerek Güçlerini Arttırmaya Karar Verdi!"

Geri