Modoratör
Yeni Üye
Balistik Koruma Nedir?
Kinetik ve çukur imlalı kimyasal mühimmata karşı kara, hava ve deniz platformlarında koruma sağlayan modern ve hafif bir zırh sistemidir.
Balistik çözüm nedir?
Uçak ve helikopter platformlarına uygun özel tasarımlar ile montaj kolaylığı sağlanmaktadır. Taarruz ve Genel maksat tipi helikopter için taban zırhı, pilot ve co-pilot koltuğu ve kritik alt sistemlerin bulunduğu alanlara yönelik balistik zırh koruma çözümleri sağlanmaktadır.
Aktif savunma ne demek?
Aktif savunma ne demek?
Aktif koruma sistemleri, kavramsal olarak; tehdidin bir Kara Muharebe Aracına fiziksel temasından önce algılanması ve durdurulması.
Koruma sistemi nedir?
Koruma sistemi nedir?
Hatalı elemanın otomatik olarak devre dışı edilmesi işlemi, koruma sistemleri vasıtasıyla gerçekleştirilir. Söz konusu koruma sistemleri; şebekenin hat, kablo, generatör veya transformatör gibi elemanlarını koruyan ve şebekedeki akım tarafından beslenmekte olan röleler topluluğunu kapsamaktadır.
Reaktif zırh Koruma Nedir?
Reaktif yada tepkisel zırhlar iki metal plaka veya kompozit zırhtan üretilmiş blokların arasına patlayıcı madde, plastik veya polimer malzeme yerleştirilerek sandviç şeklinde sıkıştırılarak üretilen zırh yapılarıdır.
Aktif Zırh nedir?
Trophy aktif koruma sistemi bugün dünya ordularında kullanılan en gelişmiş ve başarılı zırh koruma ve saldırı bertaraf sistemidir. İsrailli tank ve zırh mühendisleri tarafından geliştirilen bu sistem hem ağır hem de hafif zırhlı araçlarda yaklaşmakta olan füze veya roketleri etkisiz hale getirmek için üretilmiştir.
Pulat sistemi nedir?
Pulat sistemi nedir?
PULAT, sahip olduğu yüksek teknoloji radar ile platforma yöneltilmiş olan tehditleri tespit eder, ardından "Fiziksel İmha (Hard-Kill)" yeteneği ile tehdidi platforma çarpmadan önce uygun zaman ve mesafede etkisiz hale getirir.
Güç Sistemleri Koruma Nedir?
Güç Sistemleri Koruma Nedir?
Güç sistemlerinde koruma elektrik enerjisinin üretim, iletim ve dağıtım aşamalarını içine alan ve enerjinin arızalardan veya güç sisteminin herhangi bir bölümünü tehlikeye atan olaylardan olabildiğince emniyetli şekilde kullanılmasını amaçlayan yapılardır.
Reaktif tabaka nedir?
Aktif zırh nedir?
Akkor ne durumda?
Akkor ne durumda?
ASELSAN, AKKOR Aktif Koruma Sistemi (AKS) Projesi kapsamında sona gelindiğini açıkladı. AKKOR'un geliştirme faaliyetleri, 2021 yılı içerisinde tamamlanacak.