Modoratör
Yeni Üye
Balkabağı ne zaman keşfedildi?
Yapılan çeşitli çalışmalar sonucunda arkeologlar, bal kabağının 7500 yıl önce Orta Amerika'da ortaya çıktığını söylüyor. Bu topraklardaki çalışmalar sonucunda ilk evcil bal kabağı tohumları, Meksika'nın Oaxaca yaylalarında keşfediliyor.
Kabak ilk ne zaman bulundu?
Kabak ilk ne zaman bulundu?
Bunun anlamı pişirilmeden yenen ham meyvedir.M.Ö. 2000-1500 yıllarında Amerika'da kabak hakkında ilk bilgileri DİOSKORİDES adlı yazar vermektedir. Amerikan menşeyli kabakların Türkiye'ye, Avrupa yoluyla geldiği tahmin edilmektedir.
Kabak tatlısını ilk kim buldu?
'Kabakçızade Aybalım' markasını yarattı. ASLEN Ispartalı. Isparta'nın gülü yerine Aydın'ın meşhur kabak tatlısını kendine iş edindi. 'Bu meşhur tatlıyı nasıl endüstriyel bir ürün haline sokabilirim' diye kafa yordu ve 2007'de Aydın'da Kabakçızade Aybalım'ı kurdu. 2011'e kadar sürekli ar-ge çalışması yaptı.
Kabak neden var?
Kabak neden var?
Lif açısından zengin bir sebzedir. A ve C vitaminlerini içerir. Kalsiyum, demir, potasyum, fosfor, magnezyum, sodyum gibi birçok mineral içermektedir. Karoten alfa ve karoten beta maddeleri açısından oldukça zengindir.
Kabak tatlısı kime ait?
Genellikle Türkiye'nin batısında ve kuzeybatısında, özellikle Aydın ve Sakarya'da yaygındır.
Kabak tatlısı kimin?
Kabak tatlısı kimin?
Sakarya'nın önemli tarım ürünlerinden bal kabağından yapılan "kabak tatlısı" ve "Abhaz peyniri"ne Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret belgesi verildi.
Balkabagi kacinci ayda?
Bebeğiniz 6 aylıkken bal kabagi yemeye başlayabilir. Dilerseniz doğrudan püre yapıp verin, dilerseniz bu püreye biraz yoğurt ya da yulaf, hatta tavuk bile ekleyebilirsiniz.
Kabak kış sebzesi mi?
Kabak kış sebzesi mi?
Yaz sebzeleri arasında taze patates, marul, enginar, kabak, taze fasulye, bamya, bezelye, dolmalık biber, sivribiber, taze sarımsak, mısır, salatalık, domates, börülce yer alır.
Kabak ekim zamanı ne zaman?
Kabak tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir. Kabak tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir. Kabak tohumu ekim derinliği 2,5-5 cm , sıralar üzeri mesafe 50-80 cm ,sıralar arası 100-105 cm arasındadır.