Zeberus
Yönetici
Balmumu nedir ne işe yarar?
Bal mumunun en geniş kullanım alanı kozmetik ve buna bağlı sanayilerdir. Burada bal mumu çeşitli yüz kremleri ve maskelerinin, losyonların, rujların, yağların, dudak koruyucuları ve bunlara benzer maddelerin üretiminde kullanılır. Kozmetik sanayi dışında bir büyük kullanım alanı da mum yapımıdır.Hakiki bal mumu nasıl olur?
Saf balmumu benzin içinde tamamen erir. Saf balmumu ateşe atılırsa tamamen yanar, ortama güzel bir koku yayılır. Balmumundan küçük bir parça çiğnendiğinde saf mum dişlere yapışmaz, kötü tat ve aroma hissedilmez.Balmumu ile mum nasıl yapılır?
Balmumu Mum Yapımı Alttaki büyük tencereye su koyun ve kaynatın. Su kaynadığındaki üstteki küçük olan kap ya da tencereye katı haldeki bal mumunu alın. Ve balmumunuzu kısık ateşte eritmeye başlayın. Bal mumu tamamen eridiğinde hindistan cevizi yağını ve uçucu yağları ekleyin ve güzelce karıştırın.
Bal mumu mum ne işe yarar?
Balmumu mumları yandığında negatif iyonlar üretir ve bu iyonlar havadaki kirleticileri nötralize etmeye yardımcı olur. Bu, atmosferdeki tozu, kokuları ve küfü gidermeye yardımcı olur, alerji ve astım semptomlarını hafifletir ve yakındaki herkes için nefes almayı iyileştirir.
Bal mumu ne yapılır?
4.1. BAL MUMU KULLANIM ALANLARI- Mum yapımı
- Kozmetik ürün üretimi.
- Mobilya ve zemin cilalama.
- Arıcılıkta temel petek yapımı
- Bazı boyaların üretimi.
- Çeşitli eşyalara su geçirmez özellik kazandırılması
- İlaçların üretimi ve kaplanması
- Diş tedavisinde kalıp yapımı
Balmumu normal mum mu?
Balmumu, arıların peteklerini yapmak için karın halkalarında (segmentlerde) bulunan balmumu bezlerinden salgıladıkları yumuşak sarı veya daha koyu madde. Genellikle balmumu deyince arının hazırladığı petekteki mum anlaşılır. Bunun yanında sanayide hazırlanan maddeye de balmumu denir.Mum fitili yerine ne kullanılabilir?
Eğer hazır fitil aldıysanız, altındaki metal kısmını bir parça balmumu ile kabın dibine sabitleyebilirsiniz. Fitil yerine kalınca bir parça pamuk iplik de kullanabilirsiniz.
Dekoratif Mum nasıl yapılır?
Fitil Boyutu Seçimi
- Adım 1: Balmumunu Eritin. Büyük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun ve set üstü ocakta kaynamaya bırakın.
- Adım 2: Mum Kaplarını Hazırlayın. Mumun soğumasını beklerken mum kaplarını hazırlayın.
- Adım 3: Renk ve Kokuyu Ayarlayın.
- Adım 4: Kavanoza Dökme.