Modoratör
Efsanevi Üye
Bamya temizlenmeden önce yıkanır mı?
Bamya da yıkanırken de ayıklanmalıdır. Bamyalar yıkandıktan sonra sap kısımları da ayıklanmalıdır. Bamyaların da uç kısımları huni şeklinde kesilmeli. Bamya açacakları ile de bamya iyice temizlenmelidir.
Bamya ne kadar Haşlanmalı?
Bamaya 15 dakika haşlanacak. Haşlanmış bamya süzgece alınacak ve soğuk sudan geçirilecek. İplerinden ayrılacak ve haşlama suyu kullanılmayacak.
Kuru bamya önce haşlanır mı?
Kuru bamya önce haşlanır mı?
Bamya, dizili bulunduğu ip üzerinden ayrılması ve yemeğinin yapılması için ön hazırlık olarak haşlanır. Ya da, kaynar su içerisinde bekletilir. Her iki durumda da bamyanın suyuna limon suyu veya sirke ilave edilir.
Bamya uzamaması için ne yapılır?
Bamya uzamaması için ne yapılır?
Bamyaları doğru bir şekilde temizledikten sonra derin bir kabın içine limonlu suda yaklaşık 1 saat bekletin. Bu işlemi yapmıyorsanız da bamyayı pişirirken limon tozu ekleyebilirsiniz. Bamyayı kesinlikle düdüklü tencerede pişirmeyin. Yoksa erir ve süner.
Bamya nasıl soyulur?
Bir bamyayı sol elinize alın, sağ elinizdeki minik, ince uçlu bıçakla döndürerek çevresini koni şekline getirin. Bu ayıklama işlemi bamyanın iç kısmında salyalanmaya neden olan maddelerin içeride kalmasını sağlayacak, açılıp yırtılmayan bamya, salyalanmadan güzelce pişecektir.
Bamya kararır mı?
Ayıklanmış olan bamyalar deniz tuzu ve limon suyunda yarım saat bekletilmelidir. Bu süre içerisinde bamyalar salgısını akıtır ve kararır.
Bamya haşlaması nasıl yapılır?
Bamya haşlaması nasıl yapılır?
Su kaynadıktan sonra bamyalar içine atılır. Bamyaya hafif tadını verecek kadar limon da kaynamakta olan suya sıkılır. (Veya limon suyu ile aynı durum gerçekleştirilir.) Bamyalar suyun içinde 15-20 dakika kaynatılarak pişirildikten sonra tencere ateşten indirilir.
Bamya haşlanır mı?
Bamya haşlanır mı?
Bamyalar öncelikle yıkanıp ayıklanır ve tencerede su kaynatıp içerisine toz şeker, tuz ve limon tuzu ekleyip ardından bamyalar da ilave edilerek haşlanır.
Kuru bamya nasıl haşlanır?
Kuru bamyaları güzelce temizleyip yıkayın. Ardından tencereye alıp yarım limonun suyu ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana kadar haşlayın.
Bamya doğranır mı?
Bamyaların tepesinde bulunan sert kısım, kenarlardan içe doğru koni biçiminde kesilerek tüylü gövdesinden ayrılır. Ancak bu kesme işlemi sırasında bamyanın tepe kısmını tamamen keserek ayırmamaya dikkat edilmelidir. Aksi takdirde gövdesinden tamamen ayrılan tepe kısmı, bamyanın yapışkan sıvı salmasına sebep olur.
Bamya en iyi nasıl saklanır?
Bamya en iyi nasıl saklanır?
Bamya, derin dondurucu içerisinde saklanmaya oldukça elverişli olan besinler arasında yer alır. Böylece derin dondurucuya koyduğunuz bamyalar dondurucu içerisinde 8-12 ay arası boyunca tazeliğini korur.
Kuru bamya haşlaması nasıl olur?
Kuru bamya haşlaması nasıl olur?