Bankacılık Nedir Tanımı?
Banka, faizle para alınıp verilebilen, kredi, iskonto, kambiyo işlemleri yapan, kasalarında para, değerli belge, eşya saklayan ve bunun dışındaki diğer ticari, finansal ve ekonomik etkinliklerde bulunan kuruluşlara denir.
Bankacılık bölümü mezunları ne iş yapar?
Bankacılık ve finans mezunu olan kişiler hesap yönetimi yapmaktadır. Bu bölümden mezun olan kişiler banka, özel sektör veya devlet kurumlarında çalışabilirler. Aynı zamanda da bu bölümden mezun olan kişiler hesap denetleme, para yönetimi ve uluslararası bankacılık gibi işler yapabilirler.
Bankacılık sırrı nedir?
Tasarının 4. maddesinde "Banka Sırrı"; "Bankanın yönetim ve denetim organlarının üyeleri, mensupları ve diğer görevlileri tarafından bilinen mali, iktisadi, kredi ve nakit durumu ile ilgili bilgilerle, bankanın müşteri potansiyeli, kredi verme, mevduat toplama, yönetim esasları, diğer bankacılık hizmet ve faaliyetleri.
Banka özellikleri nelerdir?
Banka özellikleri nelerdir?
Bankaların esas fonksiyonu, ekonomide yatırımları hızlandırabilmek için fon kullandırma işlemlerini kolaylaştırmaktır. Bankalar, borç para vermek isteyenlerle borç para almak isteyenler arasında aracılık rolü oynarlar. Ayrıca mali işlemler ile hizmet işlemleri yaparlar.
Bankacılık ve finans nerede çalışır?
Bankacılık ve finans nerede çalışır?
Bu bölümden mezun olan kişiler pek çok kurum ve kuruluşlarda görev alabilirler. Bunlar finans danışmanlığı, bankalarda gişe görevlisi gibi bölümlerdir. Bunların yanı sıra kredi analizi sektörü de mezunlar için iş imkanı olmaktadır. Bankacılık ve Finans bölümü mezunları devlet kurumlarında da çalışabilirler.
Müşteri sirri nedir?
Müşteri Sırrı Nedir?: Ticarî işletme ve şirketlerin, bankaların, sigorta şirketlerinin, sermaye piyasasında ve malî piyasalarda faaliyet gösteren aracı kurumların, kendi faaliyet alanlarıyla ilgili olarak müşteriyle ilişkilerinde, müşterinin şahsî, iktisadî, malî, nakit ve kredi durumuna ilişkin doğrudan veya …