Son Konular

Bankalari kim atar?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
5.719
Meslek
Webmaster

Bankaları kim atar?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkan ve üyeler Cumhurbaşkanınca atanır.

Bankalarda en yüksek karar organı kimdir?

Genel müdürlük bankaların en büyük icra organıdır. 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 25. maddesinde şöyle belirlenmiştir: Banka genel müdürlerinin hukuk, iktisat, maliye, bankacılık, işletme, kamu yönetimi ve dengi dallarda en az lisans düzeyinde, mühendislik alanında lisans düzeyinde öğrenim görmüş olanların ise …
Türkiye'de kurulacak bir bankanın kuruluş şartları nelerdir?
Kurucularda Aranan Şartlar e) Gerekli malî güç ve itibara sahip bulunması, f) İşin gerektirdiği dürüstlük ve yeterliliğe sahip olması, g) Tüzel kişi olması hâlinde, risk grubu ile birlikte ortaklık yapısının şeffaf ve açık olması şarttır.
5411 sayılı kanun nedir?
5411 Sayılı Bankacılık Kanunu. Madde 1 — Bu Kanunun amacı, finansal piyasalarda güven ve istikrarın sağlanmasına, kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına, tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunmasına ilişkin usûl ve esasları düzenlemektir.

Birevim BDDK ya girdi mi?

İSTANBUL (AA) – Birevim, intibak planının bugün itibarıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Finansman Yasası kapsamında onaylandığını bildirdi.

Türkiye Bankalar Birliği üyeleri kimlerdir?

Yönetim Kurulu Üyeleri
Iller Bankasi Yonetim Kurulu kac uyeden olusur?
Yönetim Kurulu, Genel Kurula karşı sorumlu karar organıdır. Banka, yedi üyeden oluşan Yönetim Kurulu tarafından idare ve temsil edilir.

Fesih beyani tek tarafli midir?

Vadeli hesaba gunu gelmeden para yatirilir mi?

1. Konular

1. 1.282.554
  2. Mesajlar

1. 1.682.794
  3. Kullanıcılar

1. 32.088
  4. Son üye

Geri
Üst Alt