T
theking
Bardak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
4,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için:
1 su bardağı hindistan cevizi
Süslemek için:
Çilek
Toz antep fıstık
Bardak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, un ve şeker bir tencereye alınıp daima karıştırılarak pişirilir.
Kaynayıp yoğunlaşınca ocak kapatılır ve tencerenin içine vanilya ve tereyağ eklenip çırpma teliyle daima karıştırılır.
Türk kahve fincanları (12 tane) suyla çalkalanıp muhallebi fincanlara doldurulur.
Ilıdıktan sonra en az 4-5 saat buzdolabında dinlenmesi için bırakılır.
Buzdolabından alınan fincan tatlısı el ile yavaşça çekilerek, gerekirse yavaşça tabanına vurularak fincandan çıkartılır.
Daha sonra bir kaba çokça hindistan cevizi dökülür, tatlılar hindistan cevize bulanır.
Üzerini çilekle ve antep fıstıkla süsleyebilirsiniz.
Bardak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için:
1 su bardağı hindistan cevizi
Süslemek için:
Çilek
Toz antep fıstık
Bardak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, un ve şeker bir tencereye alınıp daima karıştırılarak pişirilir.
Kaynayıp yoğunlaşınca ocak kapatılır ve tencerenin içine vanilya ve tereyağ eklenip çırpma teliyle daima karıştırılır.
Türk kahve fincanları (12 tane) suyla çalkalanıp muhallebi fincanlara doldurulur.
Ilıdıktan sonra en az 4-5 saat buzdolabında dinlenmesi için bırakılır.
Buzdolabından alınan fincan tatlısı el ile yavaşça çekilerek, gerekirse yavaşça tabanına vurularak fincandan çıkartılır.
Daha sonra bir kaba çokça hindistan cevizi dökülür, tatlılar hindistan cevize bulanır.
Üzerini çilekle ve antep fıstıkla süsleyebilirsiniz.
Bardak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı