Son Konular

Başkan Erdoğan Mehmetçik'in bayramını kutladı: Üstün gayretler sergilediniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.229.484
466

Başkan Erdoğan, Bahriyelilere hitaben yaptığı konuşmada, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kıymetli mensupları, kahraman Bahriyelilerimiz, sizleri en kalbi duygularla, muhabbetle selamlıyorum. Amfibi Kolordu Komutanlığımız ve Deniz Kuvvetlerimizin güzide birliklerinde vazife icra eden tüm askerlerimizin, her bir personelimizin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Sizlerin şahsında yurt içinde, sınırlarımızda, bölgemizde ve dünyanın farklı ülkelerinde fedakarca görev yapan ordumuzun tüm mensuplarının ve ailelerinin bayramını yürekten kutluyorum. Bin yıldır vatanımızın bekası, milletimizin istikbal ve istiklali uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Bu ülke için gözlerini kırpmadan nice bedeller ödeyen tüm gazilerimize şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyor, kendilerine ve ailelerine aynı şekilde hayırlı bayramlar diliyorum" ifadelerini kullandı.
'AMFİBİ KOMANDOLARIMIZLA KIYILARIMIZ ÇOK DAHA GÜVENLİ OLACAK'

'AMFİBİ KOMANDOLARIMIZLA KIYILARIMIZ ÇOK DAHA GÜVENLİ OLACAK'

Amfibi Kolordu Komutanlığı personelinin, yaptığı görevlerle üstün gayret sergilediğini söyleyen Erdoğan, "Amfibi Kolordu Komutanlığımızın kıymetli mensupları; sizler her karışında bir aslanın, bir yiğidin yattığı mukaddes bir vatan toprağında, Çanakkale'de görev yapıyorsunuz. Bugüne kadar çevre denizlerimizde üstlendiğiniz görevlerin yanı sıra Arnavutluk, Afganistan, Kosova, Lübnan ve Libya'da yakın zamanda başarıyla icra ettiğiniz insani yardım, uluslararası destek, tahliye ve afet yardım harekatlarında üstün gayretler sergilediniz.
Halihazırda Suriye ve Irak'ın kuzeyinde devam eden teröristle mücadele operasyonları ile birlikte Arnavutluk, Libya, Azerbaycan ve Katar'da barış ve güvenliğin tesisine önemli katkılar sunuyorsunuz. Önümüzdeki temmuzdan itibaren bir yıl süreyle NATO Çıkarma Kuvveti Komutanlığı görevini de inşallah yine ordumuza yakışır şekilde başarıyla deruhte edeceksiniz. İnşallah Amfibi Komandolarımızla kıyılarımız artık çok daha güvenli, çok daha istikrarlı olacak. Mavi Vatanın muhafazası ve müdafaasındaki üstün gayretleriniz dolayısıyla her birinizi tebrik ediyor, Bahriyelilerimizin her birinin alnından öpüyorum. 'Denizleriniz sakin, yolunuz ve bahtınız açık olsun' diyorum. Bu düşüncelerle sizlerin ve kahraman ordumuzun tüm mensuplarının Ramazan Bayramı'nı bir kez daha canıgönülden tebrik ediyorum. Şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyor, şehit ailelerimize, gazilerimize ve aziz milletimize hayırlı bayramlar diliyorum. Sağ olun, var olun, Allah'a emanet olun. Kalın sağlıcakla" diye konuştu.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Başkan Erdoğan'ın Mehmetçik'in bayramını kutladığı bu anlamlı konuşmasında vurguladığı duygular gerçekten içten ve saygıdeğer. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına yönelik ifadelerindeki samimiyet ve minnet ifadeleri dikkat çekici.

Erdoğan'ın Bahriyelilere hitaben yaptığı konuşmada, özellikle Amfibi Kolordu Komutanlığı personeline gösterdiği özel ilgi ve teşekkürler takdire şayan. Amfibi Komandoların sergilediği üstün gayretlerinin altı çiziliyor ve onların yürüttükleri operasyonlardaki başarıları övgüyle anlatılıyor.

Özellikle Amfibi Komandoların Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli noktalarında yürüttükleri görevler ve katkılar vurgulanmış. Önemli bir detay da, önümüzdeki dönemde NATO Çıkarma Kuvveti Komutanlığı görevini üstlenecek olmaları ve bu görevi başarıyla yerine getireceklerine olan inanç ifadesi.

Erdoğan'ın konuşmasında şehitlerimizin ve gazilerimizin özel bir yeri olduğunu vurgulaması da takdirle karşılanacak bir duyarlılık örneği. Tüm Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının Ramazan Bayramı'nı kutlaması ve onlara moral verici sözler söylemesi de tebrik edilmelidir.

Sonuç olarak, Başkan Erdoğan'ın Mehmetçik'e yönelik bu samimi ve içten mesajları, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve aileleri için motivasyon kaynağı olacak nitelikte. Bu tür destekleyici ve minnettar ifadelerin devam etmesi, askerlerimizin görevlerini daha büyük bir azimle yerine getirmelerine katkı sağlayacaktır.