Modoratör
Yeni Üye
Batumda kaç Türk var?
Türkiye'nin Sarp Sınır Kapısı'nı geçtikten sonra karşınıza çıkan Batum. Nüfusu 150 bin, yılda ağırladığı turist sayısı 4.5 milyon ve bunların 3 milyonu Türk.
Batum ucuz mu?
Batum ucuz mu?
Ucuz, zaten dediğimiz gibi sınır bölgesinde yaşayanlar alışveriş için Batum'a gidiyor. Fiyatları örneklemek gerekirse; 3 ana yemek + 1 salata + 3 bira, 35 Lari (Tem 2016'da 45 TL) tuttu. Alkol ve sigara özellikle Türkiye'ye kıyasla bayağı daha ucuz. En çok merek edilen Batum'da iPhone fiyatları.
Gürcü vatandaşı nasıl olunur?
Gürcistan vatandaşlığı başvurunuzu türkiyeden yapabilme şansınız yoktur. Başvurunuzu yapabilmek için gürcistana girmeniz gerekmektedir. Gürcistanda başvuru yapacağınız kurum ise Gürcistan Adalet Sarayıdır. Buraya sadece bireysel olarak başvuru yapabilmektesiniz.
Gürcistan'da kaç milyon Türk var?
Gürcistan'da kaç milyon Türk var?
Toplam 4,5 milyon kişiden oluşan Gürcistan nüfusunun bir kısmı (yaklaşık 600 bin kişi) Türklerden oluşmaktadır.
Gürcistan'da ne kadar Turk var?
Gürcistan Azerileri, Gürcistan Azerbaycanlıları veya Gürcistan Türkleri 2002 yılı sayımlarına göre Gürcistan'da 284.761 Azeri yaşamaktadır. Bu rakam Gürcistan nüfusunun % 6,5'ine tekabül etmektedir (bu durumuyla ülkedeki en büyük azınlık).
Batum'da Türk parası ne kadar?
Batum'da Türk parası ne kadar?
Bankanıza fazla para mı ödüyorsunuz?
Çevrim kurları Türk Lirası / Gürcistan Larisi
1 TRY | 0,18274 GEL
5 TRY | 0,91368 GEL
10 TRY | 1,82735 GEL
20 TRY | 3,65470 GEL
Batum'a geçiş ücreti ne kadar?
Gürcistan özellikle Türk vatandaşı olan kişilere seyahat kolaylığı sağlamıştır. Batum'a pasaportsuz vizesiz girilebilmektedir. Kişilerin sadece kimliklerini göstermeleri gerekmektedir. Ayrıca geçiş için 50 TL ücret ödemek gerekmektedir.
Türkler Gürcistan'da ev alabilir mi?
Türkler Gürcistan'da ev alabilir mi?
Gürcistan'a yatırım yapmak isteyen yabancılar, Gürcistan vatandaşları ile aynı haklara sahiptirler. ⁵ Yani eğer bir Türkiye vatandaşı, Gürcistan'da ev satın almak isterse, ilgili makamlara başvurarak bunu gerçekleştirebilir.