Son Konular

Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler) Tarifi İçin Malzemeler
10 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
Küçük 2 paket yaş pakmaya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2 paket yaş maya geniş derin cam kaseye koyup, 2 su bardağı ılık su, 2 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı tuz karıştırıp mayanın erimesi sağlanıp yaklaşık 15/20 daki bekletip mayanın kabarması beklenir.
10 su bardağı un mutfak robotuna koyulup 20 dakika beklettiğimiz karışımı ve 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ilave edip robotta iyice yoğuruyoruz.
Mayalanması için ağzı kapalı derin mayalama kabına alıp 1 saat yada 2 saat mayalanmasını bekliyoruz.
Mayası gelen hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalara ayırıp yuvarlak bezeler yapıp merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açıp kızgın granit tavada kısık ateşte tek tek pişiriyoruz afiyetler olsun.
Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Değişiklik Arayanlara Soğanlı Maydanozlu Peynirli Krep

T

Tepside Yumoş Poğaça

Benzer Konular

T
  • Soru Soru
Patates Ve Peynirli Bazlama Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağına yakın ılık su 5 bardak un 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet orta uzunluk patates Yarım demet maydanoz 1 kase süzme peynir 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay kasığından az karabiber 1 çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
theking
T
S
  • Soru Soru
Velibah (Patatesli Bazlama) Tanımı İçin Malzemeler Hamur için malzemeler 1 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket kuru maya (10 gr) 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker Yaklaşık 4 su bardağı un İç harç malzemeler 3 adet haşlanmış patates Tuz damak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Ege Metodu Sıcak Ot Tanımı İçin Malzemeler Yarım kg karışık ot (Ege bölgesi pazarlarında bu mevsimde rahatlıkla bulabilirsiniz şayet bu türlü bir imkan yoksa pazı, maydanoz, kişniş, gömeç, pancar yapraklarını karıştırıp deneyebilirsiniz.) 1 diş sarımsak 8-10 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Domatesli Fesleğenli Makarna (Pasta Con Pomodoro E Basilico) Tarifi İçin Malzemeler 1 paket çubuk makarna veya sevdiğiniz herhangi bir makarna da olur 400 gram kadar domates sosu (ben kışlık hazırladığımız domates sosu kullandım) 2 diş sarımsak Yarım ufak tatlı kuru soğan minik küp şeklinde 50...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
Zeytinyağı içersen ne olur? Zeytinyağının sağlığa yararları arasında kolon ve meme kanseri, diyabet, kalp problemleri, artrit ve yüksek kolesterol tedavisi sayılabilir. Ayrıca kilo kaybına yardımcı olur, metabolizmayı iyileştirir, sindirimi ve yaşlanmayı önler. 1 yemek kaşığı zeytinyağı kaç? Bir...
Cevaplar
1
Görüntüleme
6
  1. Konular

    1. 1.281.790
  2. Mesajlar

    1. 1.680.135
  3. Kullanıcılar

    1. 31.881
  4. Son üye

Geri
Üst Alt