Son Konular

Bazlama ,Sıkma ,Yağlı Yufka (Tek Hamurdan Dilediğinizi Yapabilirsiniz)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Bazlama ,Sıkma ,Yağlı Yufka (Tek Hamurdan Dilediğinizi Yapabilirsiniz) Tanımı İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

Bazlama ,Sıkma ,Yağlı Yufka (Tek Hamurdan Dilediğinizi Yapabilirsiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya, şeker,su ve süt 15 dk göz göz olana dek üstü kapalı bekletilir.
Üzerine tuz ve denetimli bir formda un eklenerek uygunca yoğurulur.
Kulak göğsü kıvamında bir hamur olsun.
Yoğurulan hamur 30 dk dinlendirilip tekrar yoğuularak avuç içi büyüklüğünde bezelere ayrılır.
Bazlama için üç bezeyi birleştiriyoruz.
Bezeler un serpilerek açılır.
Sıkma ve yufkayı indirmeye yakın hafif tereyağ ile yağlıyoruz.
Sıkmanın içine ince kıyılmış maydanoz ve lor peyniri koyarak sıkıca sarıyoruz.
Bazlamayı çok büyük olmayacak halde merdaneyle açıp tavada pişiriyoruz. Yapacak olanlara afiyet olsun.
Bazlama ,Sıkma ,Yağlı Yufka (Tek Hamurdan Dilediğinizi Yapabilirsiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Turp Mezesi (Mangal ve ızgaraların yanına çok yakışacak bir meze)

S

Mayalı Krep (Annemin Bize Yaptığı Nefis Krep Tarifi)

  1. Konular

    1. 1.280.541
  2. Mesajlar

    1. 1.677.159
  3. Kullanıcılar

    1. 31.650
  4. Son üye

Geri
Üst Alt