☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Bebeklerde beyin felci belirtileri nelerdir?

Zeberus

Administrator
Yönetici
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,798
Tepkime puanı
55

Bebeklerde beyin felci belirtileri nelerdir?​

En sık görülen belirtiler aşağıda sıralanmıştır: Yuvarlanma, tek başına oturma veya sürünme gibi motor beceri gelişiminde gecikmeler. Kas tonusunda aşırı sertlik ya da gevşeklik gibi değişiklikler. Konuşma gelişiminde gecikmeler ve konuşma zorluğu.

Bebekte serebral palsi nedir?​

Serebral Palsi; beyinde oksijensiz kalma gibi nedenlerle oluşan hasarların beyin ve kas grubu arasındaki iletişimi etkilemesi ve kasların kullanımında güçlük çekilmesine yol açan nörolojik bir rahatsızlıktır. Diğer adı Statik Ensefalopati olan bu beyin hasarı bebek ve çocuklarda görülmektedir.
Serebral palsi hastaları yürüyebilir mi?
Ağır mental retardasyonu (zihinsel gerilik) olmayan spastik hemiplejik (vücüdun sağ ya da sol yanı felç) ya da diplejik (komple felç) Serebral Palsi vakalarının önemli bir kısmı tedaviler ve rehabilitasyon sayesinde yürüyebilir.
Bebeklerde beyin kanaması hasar bırakır mı?
Dr. Kılıç, erken müdahale olursa bebek veya çocuklardaki hasarsız iyileşme oranının ilginç bir şekilde yetişkinlere göre 4 kat daha fazla olduğunu belirtti ve sözlerin şöyle noktaladı: Aileler, saydığımız belirtileri fark ettiği anda en kısa sürede tam donanımlı bir merkeze başvurulmalı.

Beyin kanaması geçiren bebek nasıl anlaşılır?​

Bebeklerde beyin kanaması nasıl anlaşılır? Belirtileri; yutma güçlüğü, uyuşukluk, bilinç kaybı, kusma veya bulantı, kol ve bacaklarda nöbetler ve zayıflıktır. Beyin kanamasını, en doğru bir şekilde tespit etmek için bilgisayarlı kafa tomografisi ve MRI testleri yapılmalıdır.

Beyin kanaması geçiren hasta yoğun bakımda ne kadar kalır?​

Beyin kanaması geçiren hastalarda cerrahi tedavi sonrası hasta kendini iyi hissederse 2 ila beş gün sonra, endovasküler tedavi sonrası ise bir ila iki gün sonra taburcu edilir. Hasta anevrizma kanaması geçirmiş ise bu süreler yedi günü bulabilmektedir.
Çocuk felcinin sebebi nedir?
Çocuk felci nasıl bulaşır? Çok bulaşıcı bir virüs olan polio virüsü, bu hastalığı barındıran (enfekte) dışkı ile temas yoluyla bulaşır. Virüs barındıran dışkılara temas eden ya da yaklaşan oyuncaklar da çocuklar için risk oluşturmaktadır. Çok ender de olsa virüs bazen hapşırık veya öksürük yoluyla da bulaşabilir.
 

Benzer konular

Serebral Palsili hastalığı nedir? Serebral palsi, yani beyin felci insan vücudundaki kasların hareketlerini, tonusunu veya vücudun duruşunu etkileyen bir grup fiziksel engel durumuna verilen isimdir. Serebral Palsi çoğunlukla doğumdan önce olmak üzere olgunlaşmamış beynin gelişmesi sırasında...
Cevaplar
1
Görüntüleme
6
Bebeklerde beyin hasarı neden olur? Doğum sırasında ve sonrasında bebeklerin yeterli oksijeni alamaması, enfeksiyon gelişmesi, pıhtılaşma problemleri, düşük kilo, yüksek ateş ya da beyin travmaları hastalığın en sık görülen nedenleri arasında bulunmaktadır. Yeni doğan bebeklerin ortalama ‘sinde...
Cevaplar
1
Görüntüleme
5
Serebral palsili çocuk yürür mü? Ağır mental retardasyonu (zihinsel gerilik) olmayan spastik hemiplejik (vücüdun sağ ya da sol yanı felç) ya da diplejik (komple felç) Serebral Palsi vakalarının önemli bir kısmı tedaviler ve rehabilitasyon sayesinde yürüyebilir. Spastik çocuk iyileşir mi...
Cevaplar
1
Görüntüleme
7
Seral palsi nedir? Serebral palsi ya da diğer bir ifadeyle beyin felci, temel olarak kasların tonusunu, hareketini ve kişinin motor becerileri etkileyen bir problemdir. Vücudun koordineli ve amaçlı bir şekilde hareket etme kabiliyetini engeller. Hemiparetik CP nedir? Hemipleji: Bu tipte vücudun...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
SP hastaları kaç yıl yaşar? Serebral palsili hastaların yaşam süresi genellikle çok kısa değildir; hastaların yaklaşık % 90’ı 30 yaşın üzerinde yaşayabilir. Yürüyebilen, el becerilerini kullanabilen, zeka geriliği olmayan serebral palsili çocuklarda normal bir yaşam süresi beklenir...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips