Modoratör
Yeni Üye
Belgelendirme yetkisi nasıl alınır?
MYK Tarafından Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu Nasıl Olunur?
- 1- MYK SINAV VE BELGELENDİRME SEMİNERİNE KATILMAK.
- 2- MYK YETKİLENDİRME ÖN BAŞVURUSUNU YAPMAK VE YETKİLENDİRME ÖN SÖZLEŞMESİNİN İMZALANMASI.
- 3- TÜRKAK TARAFINDAN 17024'E GÖRE AKREDİTE OLMAK.
- 4- MYK YETKİLENDİRME BAŞVURUSUNU YAPMAK.
Mesleki yeterlilik belgesi zorunlu mu?
Mesleki yeterlilik belgesi zorunlu mu?
Altıncı tebliğ ile 40 meslekte tebliğin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra (09/04/2022 tarihinden itibaren) MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler çalıştırılamayacaktır.
Kalıp ustalık belgesi nasıl alınır?
Ustalık eğitimi kursuna kayıt yaptırmak için Kalfalık Belgesine sahip olmak. Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.
Kimler yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu olabilir?
Kimler yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu olabilir?
MYK Tarafından yetkilendirilerek yetkilendirilmiş bir Personel Belgelendirme Kuruluşu olmak isteyen kurumlar; MYK Ön yeterlilik başvurusunu yaparak ön yeterliliğinin alınması TÜRKAK'a ISO / IEC 17024 standardında akredite olmak için başvuru ve denetim sürecini tamamlayarak Akreditasyon belgesinin yayınlanmış olması
Hangi meslekler mesleki eğitim almak zorundadır?
Mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu olduğu mesleklere buradan da ulaşabilirsiniz.
- Elektrik Pano Montajcısı Seviye 3.
- Elektrik Dağıtım Şebekesi İşletme Bakım Görevlisi Seviye 4.
- Elektrik Dağıtımı Scada Operatörü Seviye 5.
- Elektrik Pano Montajcısı Seviye 4.
- Elektrik Pano Montajcısı Seviye 5.
- Frezeci Seviye 3.
- Frezeci Seviye 4.
Kalıpçı belgesi nereden alınır?
Kalıpçı belgesi nereden alınır?
CTR Mesleki Yeterlilik Merkezi, Ahşap Kalıpçı mesleki yeterlilik belgesi (MYK belgesi) sınav ve belgelendirme faaliyetlerini Ankara merkez ve İstanbul şubesi ile tüm Türkiye'de yürütmektedir.