S
SoruCevap
a) Orta boy tencere: Benmari yontemi icin gereklidir
b) Emaye veya ateşe dapnır canı bir kap: Bu kabın icinde bal mumu, yağlar vb eritilir Kap yukarıda sozu edilen tencerenin icerisine oturtulur
c) Ceşitli boyda birkac lahta kaşık: Olcmek veya karıştırmak icin (sadece bu iş icin)
d) Cam cubuk: Karıştırmak icin, kremin ve yağın kokusu cama gecmez
e) Elektrikli blender: Karıştırmak icindir (şart değildir)
f) Sebzemeyve sıkacağı (elektrikli): Sebze ve meyvelerin suyunu ve posasını ayırmak icin
g) Havan: Bazı sert malzemeleri dovmek ve ezmek icin,
h) Rende: Bal mumu veya benzerlerini rendelemek icin
ı) Cam kavanoz ve şişeler: Yapılan krem ve losyonları vb koymak icin kullanılır
i) 2 veya 3 boy huni: Taşırmadan kolayca şişelemek icin
j) Damlalık: Aromatik yağları damlatmak icin
k) Kucuk mutfak terazisi: Verilen olculeri tartmak icin
Pratik olculer
1 fincan 16 corba kaşığı
1 corba kaşığı 3 tatlı kaşığı
1 tatlı kaşığı 2 cay kaşığı
1 cay kaşığı 30 damla
1 cay bardağı 14 fincan
2 corba kaşığı – 14 fincan sıvı 50 gram
1 corba kaşığı sıvı 15 gram
1 tatlı kaşığı 5 gram
Hazırlanışı
1) Lanolini eritip; kısık ateşte badem yağı ve gliserin ile ısıtın Yağ ve gliserin karışımını yavaş yavaş lanolinin icine dokerken surekli cırpın
2) Isıtılan gulsuyu icinde boraksı eritin ve bunu ağır ağır lanolin ve yağ karışımı icine katın Surekli cırpmaya devam edin ve soğumaya bırakın
3) Karışım soğuk ve kremli bir hale gelince bunu cinkooksit ve gul esansı ile cırpın Karışımı kaşıkla bir kavanoza aktarıp etiketleyin
b) Emaye veya ateşe dapnır canı bir kap: Bu kabın icinde bal mumu, yağlar vb eritilir Kap yukarıda sozu edilen tencerenin icerisine oturtulur
c) Ceşitli boyda birkac lahta kaşık: Olcmek veya karıştırmak icin (sadece bu iş icin)
d) Cam cubuk: Karıştırmak icin, kremin ve yağın kokusu cama gecmez
e) Elektrikli blender: Karıştırmak icindir (şart değildir)
f) Sebzemeyve sıkacağı (elektrikli): Sebze ve meyvelerin suyunu ve posasını ayırmak icin
g) Havan: Bazı sert malzemeleri dovmek ve ezmek icin,
h) Rende: Bal mumu veya benzerlerini rendelemek icin
ı) Cam kavanoz ve şişeler: Yapılan krem ve losyonları vb koymak icin kullanılır
i) 2 veya 3 boy huni: Taşırmadan kolayca şişelemek icin
j) Damlalık: Aromatik yağları damlatmak icin
k) Kucuk mutfak terazisi: Verilen olculeri tartmak icin
Pratik olculer
1 fincan 16 corba kaşığı
1 corba kaşığı 3 tatlı kaşığı
1 tatlı kaşığı 2 cay kaşığı
1 cay kaşığı 30 damla
1 cay bardağı 14 fincan
2 corba kaşığı – 14 fincan sıvı 50 gram
1 corba kaşığı sıvı 15 gram
1 tatlı kaşığı 5 gram
Hazırlanışı
1) Lanolini eritip; kısık ateşte badem yağı ve gliserin ile ısıtın Yağ ve gliserin karışımını yavaş yavaş lanolinin icine dokerken surekli cırpın
2) Isıtılan gulsuyu icinde boraksı eritin ve bunu ağır ağır lanolin ve yağ karışımı icine katın Surekli cırpmaya devam edin ve soğumaya bırakın
3) Karışım soğuk ve kremli bir hale gelince bunu cinkooksit ve gul esansı ile cırpın Karışımı kaşıkla bir kavanoza aktarıp etiketleyin