<
Modoratör
Yeni Üye
Ben sökülürse ne olur?
Dolayısıyla benlerin yolunmasının kanserle bir alakası bulunmaz. Ancak tabii ki yolunan her doku gibi yoğun miktarda melanosit hücrelerinden oluşan benleri yolmak, birçok diğer enfeksiyonel hastalığı tetikleyebilir.
Sürgün hastalığı nedir?
Bağlarda ölü Kol Hastalığı Bağlarda görülen fungal (mantari) hastalıklardan biridir. Omcanın bütün yeşil kısımlarında görülebilir. Ancak daha çok sürgünlerde dikkati çektiği için, bir sürgün hastalığı olarak bilinir. Bu yüzden bazı yörelerde sürgün kuruması olarak da anılır.
Et beni koparmak zararlı mı?
Et beni koparmak zararlı mı?
Kendi başına koparma işlemi küçük et beni için sorun oluşturmayabilir ancak büyük et benlerinin koparılması ciddi kanamaya yol açabilir. Et beninin koparıldığı bölgenin bakımı iyi yapılmazsa ilgili bölge enfeksiyon kapabilir.
Küçük et beni nasıl yok edilir?
Öncelikle bir pamuğun üzerine elma sirkesi damlatılır. Elma sirkesi damlatılan pamuk et beninin üzerine konulur. Bandajla sarılan pamuk bir gece bekletilir. Bu işlem et beni düşene kadar uygulanır.
Ben aldırmak kolay mı?
Ben aldırma oldukça güvenli bir işlemdir. Bazen, işlem sırasında hafif kanama olabilir, ancak kolayca durdurulabilir. Benin alındığı bölgede birkaç gün içinde kaybolacak hafif bir kızarıklık ya da kaşıntı hissi yaşayabilirsiniz. Enfeksiyon görünme riski oldukça düşüktür.
Et beni kesilir mi?
Et beni kesilir mi?
Zaman içerisinde koltuk altında, boyunda ve çeşitli yerlerde meydana gelen et benleri insanlara oldukça rahatsızlık veren bir durumdur. Bu tür benlerin sağlık açsından hiçbir tehlikesi yoktur. Ancak et beni koparma işlemi oldukça tehlikelidir. Et benlerinin kansere dönüşme ihtimali çok düşüktür.
Küçük benler neden çoğalır?
Güneşin zararlı ışınları olan UVB ve UVA ışınları ile cilde temas etmesi ile melenosit hücrelerinin artması ortaya çıkar. Bu durumda ben artışına ve koyulaşmasına etken olmaktadır. Koruma faktörü yüksek güneş koruma kremleri kullanmak gereklidir. Genetik nedenler; benler üzerinde etkili birer rol oynarlar.