Ben sporcunun zeki cevik ve ayni zamanda ahlakli olanini severim ne demek?

<

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Puan 113
Çözümler 4
ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanını severim ne demek?

Sporcu olmanın yalnızca sportif faaliyetlerde başarı elde etmek olmadığını ifade eden söz, Mustafa Kemal Atatürk'ün sporcularda gördüğü geleceğin ufkunu işaret ediyor. Her sözüyle geleceğin dünyasına ışık tutan Ulu Önder, spora verdiği destekle tanınıyor.

Atatürk'ün ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanını severim sözü hakkındaki düşünceler nelerdir?

Atatürk, bir sporcuda yalnızca beden gücü ve yetenek değil, tüm bunların yanı sıra, iyi ahlâk ve zekânın da bulunmasını talep etmiş ve bu düşüncesini de; "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim." sözleriyle dile getirmişti.
Atatürk sporculara ne demiş?
Ben Sporcunun zeki ,çevik aynı zamanda ahlâklısını severim. •Büyük olmak için hiç kimseye iltifat etmeyeceksin ; hiç kimseyi aldatmayacaksın ; memleket için hakiki mefkûre ne ise onu görecek , o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır; herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır.
Atatürk spora ve sporcuya neden önem vermiştir?
Atatürk, emanetinin yücelmesi ve gelişmiş batılı ülkeler düzeyine ulaşabilmesi için genç kuşağın bedenen, ruhen, zihnen, fikren, ahlâken ve ilmen iyi yetiştirilmesi gerektiğine inanmıştır. Bu nedenle Atatürk, gençliğin "beden eğitimi ve spor" faaliyetlerine spor ve sporcuya büyük önem vermiştir.

Atatürk spor için neler yapmıştır?

Bu ve benzeri projelerini 1923 yılında çıkardığı Köy Kanunu ile hayata geçirdi. Köylere tesis yapmaya ülkenin maddi gücü yetmese de güreşlerin yapılmasını zorunlu kıldı. Atatürk'ün de desteklediği askeri bir spor kulübü olan Muhafızgücü kuruldu. Çok önemli başarılara imza atan bu kulübü Ulu Önder yakından takip etti.

Atatürk sporcular için ne demiş?

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözü kime aittir?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün her yaştaki insana ve özellikle gençlere tavsiye olarak verdiği bu sözü, spor yapan kişinin zihinsel olarak da sağlıklı olacağını anlatıyor.
Atatürkün spor ile ilgili görüşleri nelerdir?
Atatürk Türk sporcusunda yalnız beden gücü ve yetenek değil, aynı zamanda iyi ahlâk ve zekânın da bulunmasını istemiş ve bu düşüncesini de; "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim." sözleriyle dile getirerek bir sporcunun nasıl bir insan olması gerektiğini anlatmıştır.

Atatürk'ün spora olan sevgisi nasıl başladı?

Eğitim gördüğü Selanik Askeri Rüşdiyesi'nde Jimnastik Öğretmeni olan Teğmen Habib Bey'in teşvikiyle spora başlayan Mustafa Kemal'in gençliğinde çevresindeki yerel müsabakaları sıkı takip ettiği biliniyor. Güreşe oldukça meraklı olan Atatürk'ün, cirit ve at yarışlarını da izlediği hatıralarda yer alıyor.

Mustafa Kemal Atatürk'e Göre Sporcu nasıl olmalıdır?

Atatürk Türk sporcusunda yalnız beden gücü ve yetenek değil, aynı zamanda iyi ahlâk ve zekânın da bulunmasını istemiş ve bu düşüncesini de; "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim." sözleriyle dile getirerek bir sporcunun nasıl bir insan olması gerektiğini anlatmıştır.
Atatürk en çok hangi sporu severdi?
En çok sevdiği spor ise güreşti. Güreşi her yönüyle teşvik eden Atatürk, güreş müsabakalarını izlemekten büyük keyif alırdı. Özellikle milli güreşçilerin elde ettiği başarılar karşısında çok heyecanlanır, onları tebrik ederek ödüllendirirdi.
Atatürk'ün sevdiği spor dalları nelerdir?
Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği sporlar arasında yürüyüş, binicilik, cirit, bilardo, okçuluk, güreş, yüzme, yelken, kürek sayılabiliyor.

Her fabrika bir kaledir sözü kime aittir?

"Her Fabrika Bir Kaledir" veciz sözü Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e aittir. Geleceği görebilmesi Cumhuriyetinin kuruluş aşamasından 15 yıl gibi kısa bir sürede kurduğu çok sayıda fabrika, kurum ve kuruluşlarla ülkemizin hızla büyümesini ve sağlam temeller üzerine oturmasını sağlamıştır.

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur atasözü mü özdeyiş mi?

"Esas olan bütün yaştaki Türkler için beden eğitimi sağlamaktır. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözünü atalarımız boşuna söylememişlerdir." Gerçekte, Atatürk bu sözü kendisi söylememiştir. Bu doğrudur, ancak bir atasözü olan "Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur" sözüne sahip çıkmıştır.

Baba oglundan kira talep edebilir mi?

Kapikoy Sinir Kapisi hangi ilde?

Geri