Modoratör
Yeni Üye
Benzidamin ne işe yarar?
hidroklorür tuzu olarak mevcut olan benzidamin, ağrının giderilmesi ve ağız ve boğazın iltihaplı durumlarının iltihap giderici tedavisi için lokal anestezik ve analjezik özelliklere sahip, yerel olarak etkili, nonsteroid anti-enflamatuar bir ilaçtır.
Benzidamin HCl kafa yapar mı?
Benzidamin HCl kafa yapar mı?
Her tablet 50 mg'dır. Önerilen günlük doz 150-200 mg'dır. Tedavi süresi üç-beĢ gündür.4 500-3000 mg dozlarında taĢkınlık yapıcı, kafa buldurucu etkisi vardır. Daha yüksek dozlarda ağız kuruluğuna, havale- ye ve paranoyaya yol açabilmektedir.
Tantum Benzidamin nedir?
Tantum Benzidamin nedir?
®, aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılır: Cerrahi-Ortopedi-Travmatoloji: • Doku zedeleyici ve/veya yangılı dokulardaki ameliyatlar, • Burkulma, • Çıkık, • Ezik, • Tendonit (kasları kemiğe bağlayan yapılar olan tendonların yangısı), • Bursit (eklem keselerinin yangısı), Yanık v.s.
Hidroklorür tablet ne işe yarar?
terbinafin hidroklorür içermektedir. enfeksiyonlarının, kafa derisi ile saçtaki, kasıklardaki ve diğer vücut bölgelerindeki ve ayaklardaki tinea (Mantar) (Atlet ayağı) enfeksiyonlarının tedavisinde de kullanılır.
Geraks nedir ve ne için kullanılır?
Geraks nedir ve ne için kullanılır?
GERAKS; ağız ve boğazda iltihap oluşturan mikrobik hastalıkların önlenmesinde, yutma fonksiyonunun rahatlamasında ve diş eti rahatsızlıklarında belirtilerin giderilmesinde kullanılır. Diş hekimliğinde işlemlerden önce koruma amaçlı kullanılabilir.
Tantum nasıl kullanılır?
Tantum nasıl kullanılır?
6-12 yaş arasındaki çocuklarda: Günde 2-6 kez 4 püskürtme şeklinde uygulanır. 6 yaşından küçük çocuklarda: Günde 2-6 kez her 4 kg/vücut ağırlığı için 1 püskürtme ile en fazla 4 püskürtme arasında değişir. Yaşlılarda kullanımı: Yaşlı hastalarda kullanımına ilişkin özel bir durum bulunmamaktadır.
Dexday nedir ne işe yarar?
DEXDAY 50 mg efervesan tabletteki etkin madde deksketoprofen trometamoldtir. grubuna dahil agrt kesici, iltihap giderici ye ates diisiirticti bir ilactir. DEXDAY kas ye iskelet agrilan, adet agrisi, dis agnsi, ameliyat sonrasi olusan hafif ye orta siddetteki agnlann tedavisinde kullanilir.
Selectra nedir ne işe yarar?
Selectra nedir ne işe yarar?
Selectra, depresyon, obsesif kompulsif bozukluk, anksiyete, panik bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu ve adet öncesi sendromu tedavisinde kullanılır.
Geral boğaz spreyi nasıl kullanılır?
Geral boğaz spreyi nasıl kullanılır?
ağız içine uygulanır, gözler ve kulaklar ile temasından kaçınınız. GERAL' i yutmayınız ve tükürmek suretiyle ağızdan uzaklaştırınız.