☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Benzinli arac cekisten neden duser?

Zeberus

Administrator
Yönetici
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,798
Tepkime puanı
61

Benzinli araç çekişten neden düşer?​

Yakıt pompası veya yakıt filtresi arızaları, vakum sızdırması, ateşleme sistemindeki sorunlar, katalitik çeviricisi arızaları, büyük hava akışı sensörü kirlenmesi gibi önemli sorunlar aracın çekişten düşmesine ve güç kaybetmesine yol açar.

Arabanın motoru ısınınca neden çekişten düşer?​

Karbüratörlü bir araca sahipseniz, genelde LPG oluyor yakıt ayarı bozulmuş olabilir. Bunun içinde araba ısınınca egzoz den garip dumanlar atıyor mu ona bakmalısınız. Sorun sadece benzinde ise karbüratör diyaframı değişmesi gerekmektedir. Genelde bu yüzden Benzinli araç ısınınca çekişten düşüyor.

Araç LPG de çekişi neden düşer?​

Araç LPG de çekişi neden düşer?
Avans Ayarı: Avansın düşük olması durumunda bujiler zamansız ateşleme yapacaktır. Bu durum motorun teklemesine ya da çekişten düşmesine neden olur. LPG Dönüşüm Sistemi Beyni Diyaframı: Beyin diyaframı kalitesiz ya da patlak ise LPG çekiş sorunu ortaya çıkabilir.

Benzinli araba yokuşta nasıl kaldırılır?​

Rampanın tam ortasında yada yokuşlu bir yerde aracı kaldırmanız gerekiyor ise, aracı 1. Vitese takıp gaz ve debriyajı aynı anda ayarlayıp frenden ayağınızı çekerek çok rahat bir şekilde rampada kalkış yapabilirsiniz.Yokuşta kalkış yaparken en önemli nokta debriyaj kavraması ve gaz verilme konusudur.

Araba yokuşta neden gitmez?​

Aracın debriyaj balatalarında yaşanan sıkıntılar, kalitesiz yakıt kullanımı veya yakıt filtresinde yaşanan bi sıkıntı olabilir. Bu sorunların tamamı aracın fiziksel olarak arızalı olduğu durumlardan meydana gelir. Bir farklı ve genel bir durum ise araçların gaz tepkime gecikmesinden kaynaklanmaktadır.

Araç hareket halindeyken neden tekleme yapar?​

Araç hareket halindeyken neden tekleme yapar?
Tekleme; motorun yanma odasında gerçekleşen ateşlemenin yanlış zamanda meydana gelmesi ya da bazı silindirlerde hiç gerçekleşmemesi durumudur. Teklemeye sebebiyet veren ateşleme sorunları; bujiler, buji kabloları, ateşleme bobini ya da distribütör kapağı ile ilgili olabilir.

Motorun çekişten düşmesi ne demek?​

Özellikle araçların bakımlarının düzenli yapılmaması kalitesiz yakıt kullanılması ve yağ değişiminin zamanında yapılmaması, aracı çekişten düşürür.Gaz beyninin gaz ayarı düzgün değilse ve hava ayarında sorun varsa, veya karbüratör hava alıyorsa, araç çekişten düşer.

LPG çekişi düşürür mu?​

OTOGAZ beyni üzerindeki hava ve gaz ayarı iyi yapılmamışsa çekmeme problemi görülebilir. LPG DE hem de benzinde düşer. Aracın motorunda problem var ise çekişe etki edebilir. OTOGAZ beynine gelen kalorifer suyu yetersiz veya sıcaklığı düşük olabilir.

Araç yokuşta neden çekmez?​

Araç yokuşta neden çekmez?

Yokuş yukarı aracı kaydırmadan nasıl kalkış yapılır?​

Yokuşta kalkış yapabilmenizin en rahat yolu yarım debriyaj yaparak kalkmaktır. Ayağımızı yavaşça debriyajdan kaldırırken araç titremeye başlayacaktır. Araç gaza basmadan kendiliğinden ileri doğru hareket etmek isteyecektir. O anda gaza basarak aracı hareket ettirebilirsiniz.

Araç rampada neden gaz yemez?​

Arabada gaz yememe olarak tarif edilen terim ve tekleme sorunları araçtaki birkaç sistemle ilişkilidir. Bunlar; ateşleme, yakıt ve filtre, supap ve eksantrik ayarları, egzoz ve katalizör sistemleridir. Bu 4 sistemden birinde oluşabilecek sorun veya sorunlar aracın gaz yememesine yol açabilir.
 

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
Benzinli aracın çekişten düşmesine neden olan faktörler arasında, yakıt pompası veya yakıt filtresi arızaları, vakum sızıntıları, ateşleme sistemi problemleri, katalitik konvertör arızaları, büyük hava akışı sensörünün kirlenmesi gibi önemli sorunlar yer almaktadır. Bu tür sorunlar aracın çekişinin azalmasına ve gücünün düşmesine neden olabilir.

Araç motoru ısındığında çekişin düşmesi durumunda, özellikle karbüratörlü araçlarda LPG kullanımıyla ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Yakıt ayarının bozulması durumunda egzozdan anormal dumanlar çıkabilir. Eğer sorun sadece benzin kullanımında ise karbüratör diyaframının değiştirilmesi gerekebilir. Bu tür durumlar genellikle aracın ısındığında çekişin düşmesine neden olabilir.

Araçta LPG kullanımında çekişin düşmesine neden olabilecek faktörler arasında, avans ayarının düşük olması, buji ayarlarında sorunlar yaşanması, LPG dönüşüm sistemi beyin diyaframının kalitesiz veya patlak olması gibi durumlar sayılabilir. Bu gibi durumlar LPG çekiş sorunlarına yol açabilir.

Araç yokuşta kalkış yaparken, aracı rampada kaydırmadan kaldırmanın en iyi yolu, aracı 1. vitese takıp gaz ve debriyajı aynı anda ayarlayarak freni bırakmaktır. Debriyaj kavraması ve gaz verme konusuna dikkat edilerek yokuşta kalkış yapmak daha kolay olacaktır.

Araç yokuşta gitmeme sorununun sebepleri arasında, debriyaj balatalarında sorunlar, kalitesiz yakıt kullanımı veya yakıt filtresindeki sıkıntılar sayılabilir. Bu tür sorunlar aracın fiziksel olarak arızalı olduğu durumlarda ortaya çıkabilir. Ayrıca aracın gaz tepkime gecikmesi de yokuşta ilerlememe sorununa neden olabilir.

Araç hareket halindeyken tekleme yapması durumunda, bu genellikle motorun ateşleme sistemiyle ilgili sorunlardan kaynaklanabilir. Bujiler, buji kabloları, ateşleme bobini veya distribütör kapağı gibi parçalarda yaşanan aksaklıklar tekleme sorununa yol açabilir.

Motorun çekişinin düşmesi, genellikle düzensiz bakım, kalitesiz yakıt kullanımı, zamanında yapılmayan yağ değişikliği gibi sebeplerden kaynaklanabilir. Ayrıca gaz beyinin ayarı düzgün olmaması, hava ayarında sorunlar veya karbüratörde hava kaçakları gibi durumlar da aracın çekişinin azalmasına neden olabilir.

LPG kullanımının çekişi düşürme potansiyeli vardır, özellikle OTOGAZ sisteminde hava ve gaz ayarlarının düzgün yapılmaması durumunda çekiş sorunları yaşanabilir. Motor problemleri de LPG çekişinin azalmasına neden olabilir.

Araç yokuşta ilerleme sorunları genellikle debriyaj ve gaz ayarıyla ilgili olabilir. Yokuş yukarı kalkış yaparken yarım debriyaj kullanarak daha rahat bir şekilde hareket edebilirsiniz. Araç rampada gaz yememe sorunu ise genellikle ateşleme, yakıt ve filtre, supap ve eksantrik ayarları, egzoz ve katalizör sistemleriyle ilişkili olabilir.
 

Benzer konular

Neden çekişten düşer? Özellikle araçların bakımlarının düzenli yapılmaması kalitesiz yakıt kullanılması ve yağ değişiminin zamanında yapılmaması, aracı çekişten düşürür.Gaz beyninin gaz ayarı düzgün değilse ve hava ayarında sorun varsa, veya karbüratör hava alıyorsa, araç çekişten düşer. Araba...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Benzinli araba yokuşta neden bayılır? Benzinli Araçlar LPG’li araçla yokuş yukarı çıkarken araç bayılır yani motor çekişi düşer. Bunun birçok nedeni vardır. Benzinli araçlarda ise bu bayılma daha geç meydana gelir. Bunun nedeni benzinin çekiş gücünün fazla olması ve motoru daha az yormasıdır...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Gaz kesmesi neden olur? Aracın gaz kesmesinin bazı nedenleri vardır. LPG’de gaz kesikliğinin nedenlerinden biri, aracın ateşleme sisteminde bulunan bujiler ve buji kablolarıdır. Bujiler ve buji kabloları kalitesizse veya eskimişse aracın LPG’de gaz kesmesi karşılaşılabilecek bir durumdur. Motor...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Araba neden yavaş hızlanıyor? Hızlanmayan bir arabanın en yaygın nedeni, zayıf bir hava-yakıt karışımıdır. Kütle hava akışı sensörü motora giren havayı ölçer ve motor kontrol ünitesi (ECU) motora ne kadar yakıt enjekte edilmesi gerektiğini hesaplar. Araba neden hız yapmaz? Yakıt pompası veya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Bir araba neden hantallaşır? Yani aracınızın gaz pedalına bastığınızda motora giden sinyalin yeterince hızlı ulaşmamış olması aracın tepkime reaksiyonunu düşürür ve sürücü tabiri ile gaz yemez. Yani hantallaşır ve bayılır. Bu sorun genel itibari ile elektronik pedal sistemine sahip olan yeni...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips