- Katılım
- 27 Ara 2022
- Mesajlar
- 341,798
- Tepkime puanı
- 61
Benzinli araç çekişten neden düşer?
Yakıt pompası veya yakıt filtresi arızaları, vakum sızdırması, ateşleme sistemindeki sorunlar, katalitik çeviricisi arızaları, büyük hava akışı sensörü kirlenmesi gibi önemli sorunlar aracın çekişten düşmesine ve güç kaybetmesine yol açar.Arabanın motoru ısınınca neden çekişten düşer?
Karbüratörlü bir araca sahipseniz, genelde LPG oluyor yakıt ayarı bozulmuş olabilir. Bunun içinde araba ısınınca egzoz den garip dumanlar atıyor mu ona bakmalısınız. Sorun sadece benzinde ise karbüratör diyaframı değişmesi gerekmektedir. Genelde bu yüzden Benzinli araç ısınınca çekişten düşüyor.Araç LPG de çekişi neden düşer?
Araç LPG de çekişi neden düşer?Avans Ayarı: Avansın düşük olması durumunda bujiler zamansız ateşleme yapacaktır. Bu durum motorun teklemesine ya da çekişten düşmesine neden olur. LPG Dönüşüm Sistemi Beyni Diyaframı: Beyin diyaframı kalitesiz ya da patlak ise LPG çekiş sorunu ortaya çıkabilir.
Benzinli araba yokuşta nasıl kaldırılır?
Rampanın tam ortasında yada yokuşlu bir yerde aracı kaldırmanız gerekiyor ise, aracı 1. Vitese takıp gaz ve debriyajı aynı anda ayarlayıp frenden ayağınızı çekerek çok rahat bir şekilde rampada kalkış yapabilirsiniz.Yokuşta kalkış yaparken en önemli nokta debriyaj kavraması ve gaz verilme konusudur.Araba yokuşta neden gitmez?
Aracın debriyaj balatalarında yaşanan sıkıntılar, kalitesiz yakıt kullanımı veya yakıt filtresinde yaşanan bi sıkıntı olabilir. Bu sorunların tamamı aracın fiziksel olarak arızalı olduğu durumlardan meydana gelir. Bir farklı ve genel bir durum ise araçların gaz tepkime gecikmesinden kaynaklanmaktadır.Araç hareket halindeyken neden tekleme yapar?
Araç hareket halindeyken neden tekleme yapar?Tekleme; motorun yanma odasında gerçekleşen ateşlemenin yanlış zamanda meydana gelmesi ya da bazı silindirlerde hiç gerçekleşmemesi durumudur. Teklemeye sebebiyet veren ateşleme sorunları; bujiler, buji kabloları, ateşleme bobini ya da distribütör kapağı ile ilgili olabilir.