Modoratör
Efsanevi Üye
Benzinmi Karli LPG mi?
Lpg benzin kadar aracı performanslı şekilde yürütemediğinden gaza biraz daha fazla basmanız gerekiyor. Bu yüzden lpg ile yürüyen araç benzinli araca göre daha fazla yakıt tüketmiş oluyor. Ancak lpg nin litre fiyatı benzine oranla ucuz olduğundan fazla yakmasına rağmen karlı oluyor.
Benzin mi daha cok yakar gaz mi?
BENZİN 8 LİTRE, LPG 11 LİTRE YAKIYOR Günümüzün İstanbul trafiğinde yeni nesil benzinli araçlar (1600 cc'ye kadar) ortalama olarak 8 litre civarında tüketim yaparken LPG'li otomobiller 11 litreye kadar yakıt harcayabiliyor. İstanbul'da benzin 7.76 liradan LPG ise 5.96 lira seviyesinden satılıyor.
LPG neden daha ucuz?
LPG neden daha ucuz?
Üretim maliyeti LPG neden ucuz sorusunun yanıtlarından en önemlisi. Sıvılaştırılmış petrol gazı olan LPG, benzin ve dizelden daha ucuza mal oluyor. Türkiye'de LPG'nin vergisi de benzin ve dizel ile kıyaslandığında daha düşük. Bu iki temel etken LPG'nin ucuz bir fiyata satılmasını sağlıyor.
1 litre benzin mi LPG mi?
1 litre benzin mi LPG mi?
Yakıt tüketimi araçtan araca değişmektedir. Aynı model, aynı motor hacimdeki araçlarda yapılan tespitlere göre; -1 litre benzinle ortalama 14.7 km yol kat edilirken, – 1 litre otogaz-LPG ile 11.36 km yol kat edilmektedir.
100 km benzin mi LPG mi?
100 km'de yapılan yakıt tüketimine bakıldığında da LPG, dizelin gerisinde kalıyor. Bu sebeple dizelin, LPG'den daha iyi bir seçim olacağı söylenebilir.
Kaç litre LPG yakar?
Yapılan araştırmalara göre benzinli araçlar 100 kilometrede yaklaşık 10 litre yakıt tüketirken; LPG'li araçlarda, 12 litre olarak hesaplanıyor.
LPG neden pahali?
LPG neden pahali?
LPG'nin yoğunluğu 0,56 iken benzinin yoğunluğu 0,76 dır. Kalori hesabı yapılırken kilogram olarak yapıldığı için LPG tüketimi daha fazladır. Bunun yanında LPG nin araç tesisat maliyeti ve % 20 lik tüketim farkını da göz önüne aldığınızda LPG nerdeyse Benzinden pahalı hale gelmiş olur.
1.6 motor LPG ne kadar yakar 2022?
1.6 motor LPG ne kadar yakar 2022?
üzerinde atmosferik 1.6 motor olan bütün arabalar şehir içi 100 km de 10 litre yakar .