"Berat Demir Avrupa'da Bilek Güreşi Tahtını Aldı!"

Credits
1.251.356
white.jpg

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Salih Şeremet Ortaokulu'nun 8. sınıf öğrencisi Berat Demir (15), beden eğitimi öğretmeni Nisan Uzun'un teşvikiyle bilek güreşi sporuna adım attı. Okul turnuvalarında başarı elde eden Demir, boş zamanlarını geçirdiği spor kulübünde düzenli olarak 2 saatlik antrenmanlar yaparak Avrupa bilek güreşi şampiyonu unvanını sağ ve sol kol kategorilerinde kazandı.

Romanya'nın Cluj kentinde gerçekleştirilen 2025 Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Berat Demir, 15 yaş altı genç erkekler kategorisinde sağ ve sol kolda Avrupa şampiyonu olarak zirveye çıktı.

Demir, "Şu anda Avrupa şampiyonu unvanına sahibim. Bu sporu öğretmenimin teşvikiyle keşfettim ve başladım. Okul turnuvalarında da başarılı olunca antrenmanlarıma ara vermeden devam ettim. Gelecek hedefim dünya şampiyonluğu. Bulgaristan'da yapılacak olan dünya şampiyonasında ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum." şeklinde hedeflerini dile getirdi.

Bilek Güreşi Milli Takım Antrenörü Mehmet Akif Karaçavuş, gençlere destek olmayı ve onları başarıya taşımayı amaçladıklarını belirtti. Karaçavuş, Berat Demir'in yeteneklerini keşfettiklerinde hemen ona rehberlik etmeye başladıklarını ve Demir'in disiplinli çalışma alışkanlığı sayesinde Avrupa şampiyonluğuna zorlanmadan ulaştığını ifade etti. Dünya şampiyonasında da iddialı olduklarını söyleyen Karaçavuş, "Berat'la birlikte bu unvanı da alacağımıza inancımız tam." dedi.

Polis Öğrenciye Sınavda Yardım Etti, Geç Kalmayı Önledi

İsrail'in Hava Saldırısı İran'a Karşı Başladı!

1. Konular

1. 1.282.309
  2. Mesajlar

1. 1.682.257
  3. Kullanıcılar

1. 32.034
  4. Son üye

Geri
Üst Alt