T
theking
Guest
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı İçin Malzemeler
1 paket makarna ( istenilen çeşitte )
3-4 yemek kaşığı tereyağı
Kaşar ( Çeyrek kaşar – İstenilen ölçüde )
Beşamel sos materyalleri ;
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 litre süt
120 gram ( yarım paket margarin )
Karabiber ( 1 tatlı kaşığı yahut istenilen ölçüde )
1 çay kaşığı tuz
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Beşamel sos hazırlanışı ; margarini eritip unla hafif kavuruyoruz.
Sonrasında sütü ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Karabiberi de ekleyip kıvamı yoğunlaştıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Makarnayı haşlayıp borcama boşaltıyoruz.
Hazırlanan beşamel sosu , kaşarı haşlanmış makarnaya ek ediyoruz ve karıştırıyoruz.
170 derece ortalama 30 dk üstü kızarıncaya kadar fırında pişiriyoruz. ( fırına nazaran pişme müddeti değişebilir ).
Üzeri kızardıktan sonra fırını kapatıp birinci sıcaklığı gittikten sonra servis ediyoruz.
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket makarna ( istenilen çeşitte )
3-4 yemek kaşığı tereyağı
Kaşar ( Çeyrek kaşar – İstenilen ölçüde )
Beşamel sos materyalleri ;
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 litre süt
120 gram ( yarım paket margarin )
Karabiber ( 1 tatlı kaşığı yahut istenilen ölçüde )
1 çay kaşığı tuz
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Beşamel sos hazırlanışı ; margarini eritip unla hafif kavuruyoruz.
Sonrasında sütü ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Karabiberi de ekleyip kıvamı yoğunlaştıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Makarnayı haşlayıp borcama boşaltıyoruz.
Hazırlanan beşamel sosu , kaşarı haşlanmış makarnaya ek ediyoruz ve karıştırıyoruz.
170 derece ortalama 30 dk üstü kızarıncaya kadar fırında pişiriyoruz. ( fırına nazaran pişme müddeti değişebilir ).
Üzeri kızardıktan sonra fırını kapatıp birinci sıcaklığı gittikten sonra servis ediyoruz.
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı