Modoratör
Efsanevi Üye
Besi hayvancılığı iklimden etkilenir mi?
Besi ve Ahır Hayvancılığı Moderndir. İklim ve bitki örtüsünden etkilenmez.
Hayvancılık tanımı nedir?
Hayvancılık tanımı nedir?
Hayvansal üretim ya da yaygın adı ile hayvancılık; ürünleri ve güçleri ile insanlara yararlı evcil hayvanların bakımı, beslenmesi, üretimi ve yetiştirilmesini kapsayan tarım koludur.
Organik hayvancılığa yönelme nedenleri nelerdir?
Organik hayvancılığa yönelme nedenleri nelerdir?
Gelişmiş ülkelerde ekolojik hayvancılığa yönelme nedenleri şöyle sıralanabilir:
- Tüketicilerin daha kaliteli ve sağlıklı ürün talebinin karşılanması
- Çevre dostu üretim tekniklerinin kullanılması
- Sürdürülebilir hayvancılığın geliştirilmesi.
- Hayvan hastalıklarıyla mücadele, sürü sağlığının korunması
Tarım ve hayvancılık ne demek?
Hayvansal gıdaların ve ürünlerin elde edilmesine yönelik olarak yapılan havyan yetiştirilmesi, beslenmesi, bakımını kapsayan tarım kolu genel anlamıyla hayvancılık olarak adlandırılmaktadır.
Hayvancılığın önemi nedir?
Hayvancılığın önemi nedir?
Hayvancılık, bir taraftan toplumun hayvansal protein ihtiyacının karşılanmasını sağlarken diğer taraftan da bitkisel üretim yapısına, kırsal refahın gelişmesine ve genel ekonomiye önemli katkılarda bulunur. Hayvancılık, gelişmişlik durumu ne olursa olsun tüm ülkeler için büyük önem arz etmektedir.
Meraların aşırı kullanılması neye sebep olur?
Meraların aşırı kullanılması neye sebep olur?
Mera bozulması Aşırı otlatma, meranın bir dönemde ürettiği otun %60'dan fazlasının otlatılması durumudur. Büyümeleri için yeterli yaprak üretemeyen bitkiler zayıf kalır. Uç sıcaklık değerlerine ve kuraklığa karşı dayanıksız duruma düşer.
Türkiye'de organik hayvancılığın durumu nedir?
Türkiye organik tarım alanı bakımından, Avrupa ülkeleri arasında (486 069 hektarlık) 9'uncu sırada yer almaktadır. 2014 ve 2015 yıllarında organik üretim yapılan hayvan sayısında % 11,6, et toplamında % 47,6 ve süt toplamında % 64 oranında bir azalma olurken, organik yumurta toplamında % 22,7 oranında bir artış …
Karasal iklimin hayvancılık faaliyetleri üzerine etkisi ne?
Karasal iklimin hayvancılık faaliyetleri üzerine etkisi ne?
Karasal iklimin hayvancılık faaliyetleri üzerinde olumlu bir etkisi bulunmaktadır. Karasal iklime bağlı olarak bozkırlar yaygın olarak bulunmaktadır. Bozkırlar da hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvansal faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi için son derece verimli bir ortam sağlamaktadır.