Modoratör
Yeni Üye
Besinler hangi yöntemlerle bozulmadan uzun süre korunabilir?
Besinleri Daha Uzun Nasıl Saklayabiliriz?
- Pişirme: Pişirme, özellikle güvenli tüketim için besinleri korumanın bir yoludur.
- Besinlerin Kurutma İşlemiyle Korunması: Besinlerin kurutulması; mikroorganizmaların çoğalmaları için ihtiyacı olan nem miktarının azaltılması amacıyla yapılır.
Yiyecekler nerede saklanır?
Sebze ve meyveleri delikli kapların içinde buzdolabında saklayabilirsiniz. Birçok meyve ve sebzenin buzdolabında saklanması gerekir. Ancak bazılarının oda ısısında kalması daha iyidir. Domates, patates, sarımsak, soğan buzdolabına konmaması gereken sebzelerdendir.
Besinlerin taze kalması için ne yapmalıyız?
Besinlerin taze kalması için ne yapmalıyız?
Birçok meyve ve sebzenin buzdolabında saklanması gerekir. Ancak bazılarının oda ısısında kalması daha iyidir. Domates, patates, sarımsak, soğan buzdolabına konmaması gereken sebzelerdendir. Bu sebze ve meyveler hava geçiren delikli kaplarda, direkt güneş ışığı almayan bir yerde durmalı.
Hangi meyveler buzdolabında saklanmaz?
Hangi meyveler buzdolabında saklanmaz?
Hangi Sebze ve Meyveler Buzdolabında Saklanmaz?
- Patates. Patatesi buzdolabında soğukta saklamak içindeki nişastanın şekere dönüşmesine neden olur.
- Soğan. Soğan buzdolabında saklanmaz.
- Sarımsak. Sarımsak buzdolabında saklanırsa çabuk filizlenir ve diğer gıdalara kokusu siner.
- Domates.
- Avokado.
- Muz.
- Kavun.
- Elma.
Buzdolabına hangi yiyecekler konulmaz?
Buzdolabına kesinlikle koymamanız gereken besinler
- Soğan. Soğan kesinlikle buzdolabına konulmaması gereken besinler arasında yer alır.
- Muz. En sevilen meyvelerden biri olan muzu buzdolabında saklamak hiç doğru değil.
- Domates. Domates buzdolabında tadını kaybeder.
- Patates.
- Bal.
- Kahve.
- Sarımsak.
- Ekmek.
Besinler hiçbir şekilde tazeliğini koruyamaz doğru mudur?
Onları elde ederken mutlaka dondurulmuş gıdaların son kullanma tarihine bakmaya dikkat etmeliyiz.