Modoratör
Efsanevi Üye
Beton için hangi kum kullanılır?
Beton yapımında ince kum ve kaba kum yerine göre seçilerek kullanılmaktadır. Duvar sonrası önce kaba sıva için kaba kumla harç yapılarak sıvanmakta arkasından pürüzsüz yüzey elde etmek için 02 mm ince kum karışımı harçla ince sıva yapılır, pürüzsüz yüzey için perdahlama işlemi sonlandırılır.
Bina yapımında hangi kum kullanılır?
İnşaatta silis esaslı kumlar da kullanılabilir, ki bunlar daha çok dere yataklarından üretilir. Bir de şu an daha çok kullanılan kalker kökenli kumlar vardır. Deniz kumu silis esaslı bir kumdur. Denizden elde edilir.
Kum nasıl elde edilir?
Kum nasıl elde edilir?
Kum oluşumunda en yaygın kayaç Granit'tir. Feldspat minerallerinin Kuvars'dan daha hızlı çözünmesi, kayanın küçük parçalara ayrılmasına neden olur. Yüksek enerjili ortamlarda kayalar sakin ortama göre çok daha hızlı parçalanır. Granit kayadan oluşan kumda feldspat mineralinin fazladır.
Perdah kum ne demek?
Perdah kum ne demek?
Perdah Kumu : 0-3 mm boyutları arasında elenmiş yıkanmış malzemedir. Üretim Yöntemi: Kum ocaklarında açık işletme yöntemi ile üretim yapılmaktadır.
Deniz kumu ne için kullanılır?
türkiyede inşaat hammaddelerinden biri. deniz kenarıında bulunan şehirlerde işin ucuzuna kaçmaya çalışan müteahhitler tarafından agrega olarak kullanılan malzemedir. deniz kumu, içerisinde betonun ve demirin yapısına zarar verecek maddeler -en bilineni olarak: tuz- barındırdığı için inşaatlarda kullanılmamalıdır.
Ocak kumu nedir?
Kum Yıkama Eleme tesislerine getirilen ham madde , çeşitli boyutlarına ayrılarak üretimi yapılır. Kaba Kum : 0-3 ve 0-4 mm boyutları arasında elenmiş yıkanmış malzemedir. Üretim Yöntemi: Kum ocaklarında açık işletme yöntemi ile üretim yapılmaktadır.
Denizden neden kum çekilir?
Denizden neden kum çekilir?
Taşlar ve topraklar akarsular yardımıyla denizlere taşınıyor. Bu deniz bütçesinin artısı oluyor, gideri de birilerinin dışarıdan kum alması oluyor. Bazı durumlarda kumun fazla olduğu noktalardan kum almak gerekebilir. Limanların, balıkçı barınaklarının girişlerinde kum birikintisi oluyor.