Son Konular

Beykoz Belediyesi davasında tutuklanan Alaattin Köseler'e tahliye

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.221.900
Beykoz Belediyesi davasında tutuklanan Alaattin Köseler'e tahliye

Görevinden uzaklaştırılan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in de aralarında bulunduğu ihaleye fesat karıştırma ile suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üyelik ve yardım suçlarından 26 sanığın yargılandığı davada tüm tutuklu sanıkların tahliyesine karar verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in de aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 26 sanık hakkında ihaleye fesat karıştırma ile suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üyelik ve yardım suçlarından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Köseler'in suç işlemek amacıyla örgüt kurma, hileli davranışlarla zincirleme şekilde ihaleye fesat karıştırma, zincirleme şekilde nitelikli dolandırıcılık ve zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik suçlarından toplam 17 yıl 6 aydan 67 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

"BU DAVA SİYASİ DEĞİLDİR"

Ara karar öncesi savunma yapan Köseler,"Beykoz halkının en sağından soluna kadar insanların oylarını almış bir belediye başkanıyım. Bu dava siyasi değildir, bunun altını çiziyorum. Bu davanın şu anki iktidar ile alakası yok. Bu insanlar ile de ilgisi yok"ifadelerini kullandı.

Fidan Gül konusunda savunma yapan Köseler,"Söylediği detaylar taktiksel olarak doğrudur. Beykoz Belediyesi'ne direkt başkan yardımcısı yapamazdım. Yoğurt yiyişini görmem lazımdı, önce müdürlük verdim. Parti içinden 'başkan yardımcısı olmazsa' gibi telefonlar geldi. Ben yapmadım, yoğurt yiyişini gördüm, sonra yaptım"dedi.

TUTUKLU SANIKLARIN TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

Duruşma savcısı tarafından sanık Alaattin Köseler, Veli Gümüş, Serdar Karahan, Havva Dindar ve Uğur İnci'nin tutukluluk hallerinin devamı, tutuksuz sanık Yıldız Güneş'in ise tutuklanması talep edildi.

Cumhuriyet savcısı ise sanıklardan Metin Ülgey, Fidan Gül, Mustafa Karadağ, Onur Demirci, Yusuf Karaaslan, Mahmut Adalı ve Tamer Çapraz'ın tutuklulukta geçirdikleri süre göz önünde bulundurularak tahliyelerini istedi.

Ara kararı açıklayan mahkeme heyeti, tüm tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.

İzmir'de bir şahıs husumetli olduğu 3 kişiyi vurdu

İstanbul Küçükçekmece'de 20 suç kaydı bulunan şüpheli yakalandı

1. Konular

1. 1.280.554
  2. Mesajlar

1. 1.677.230
  3. Kullanıcılar

1. 31.656
  4. Son üye

Geri
Üst Alt