haberci
Efsanevi Üye
Beykoz Belediyesi davasında yeni iddialar
Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül, belediyenin fazla çalışanlarla doldurulduğu yönünde tespitlerinin olduğunu, Özel Kalem Müdürü Veli Gümüş'ün akrabalarını işe aldığını belirlediklerini belirtti.
Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül, yargılandığı davada yaptığı savunmada, belediyede fazla çalışan bulunduğunu ve bazı işe alımların usulsüz yapıldığını öne sürdü.
GÖREVE BAŞLADIĞIMIN ERTESİ GÜNÜ GÖREVDEN ALINDIM
Gül, 2024'ün Mayıs ayında Başkan Alaattin Köseler'in davetiyle Beylikdüzü Belediyesi'nden ayrılıp, Beykoz Belediye Başkan Yardımcılığına getirildiğini söyledi. Ancak göreve başladıktan bir gün sonra görevden alındığını belirterek
"14 Haziran'a kadar atıl durumda bekletildim. Bu süre içinde görev verilmedi."
dedi.
"BÜTÇE YOKTU, EK BÜTÇE TALEBİM REDDEDİLDİ"
Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne atandıktan sonra bütçe yetersizliğiyle karşılaştığını ifade eden Gül, ek bütçe talebinin başkan tarafından reddedildiğini, ancak daha sonra İBB Meclisi'nden onay aldığını anlattı:
"Bu süreçte müdürlüğe herhangi bir alım yapılmadı. Eylül sonunda görevimden alındım."
BELEDİYE BAZI YERLERDE FAZLA ÇALIŞANLA DOLDURULDU
Gül, İnsan Kaynakları Müdürlüğü kendisine bağlandıktan sonra belediye içinde bazı birimlerde fazla personel çalıştırıldığını tespit ettiklerini söyledi.
"VELİ GÜMÜŞ, AKRABALARINI İŞE ALDI"
Özel Kalem Müdürü Veli Gümüş'ün akrabalarının belediyeye alındığını belirten Gül, şu ifadeleri kullandı:
Kültür Müdürlüğü bünyesinde kurslarda çalışacak kişilerin PDR mezunu olması gerekirken Veli Bey, psikolog mezunu akrabasını işe almış. 3 aylık değerlendirmede yeterli desteği veremedi. Akrabalarının işe alındığını görünce çıkışlarını yaptım, bu nedenle Veli Bey'in ayağına basmış oldum.
Mahkeme başkanının, Gümüş'ün akrabalarını işe almak dışında başka bir usulsüzlüğünü görüp görmediğini sorması üzerine Gül,
"Hayır"
cevabını verdi.
Gül, Belediye Başkanı Alaattin Köseler ile kişisel bir husumeti bulunmadığını belirterek,
"Göreve başladıktan bir gün sonra görevden alınmam, aramızın mesafeli olmasına sebep oldu."
dedi.
Duruşma, diğer sanıkların savunmalarıyla devam ediyor.