Son Konular

Beyti Kebabı (Sarma)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Beyti Kebabı (Sarma) Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo kıyma
1 rende soğan
2 -3 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Acı pul biber
Ara sosu için:
2 yemek kaşığı terayağı
1 yemek kaşığı salça
Biraz su
Tuz
Üzeri için :
2 yemek kaşığı tereyağı
Toz biber acı
Acı pul biber
Sarımsaklı yoğurt
Hamuru için:
2 su bardağı un
Tuz
Su
Kuru yufka da kullanabilirsiniz

Beyti Kebabı (Sarma) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

O kadar lezzetli ki kesinlikle denemelisiniz!!!!!!.
Kuru yufkalarımızı ıslatalım.
Köftesi için materyallerimizi bir kaba alıp yoğuralım.
2 3 saat dinlendirelim.
İnce uzun bir halde form verelim.
Fırında 200 derecede yarım saat kadar pişirelim.
Piştikten sonra biraz soğumasını bekleyelim.
Yufkalarımızın ortasını sostan sürelim içine yettiği kadar köftelerimizi koyalım. ( yanlardan boşluk kalsın).
Yanlarını katlayarak saralım.
Hepsi bittikten sonra 1 2 parmak kalınlığı keselim.
Köfteleri pişirdiğimiz tepsiye tekrar döşeyelim(tepsideki yağı almayın).
Ve 180 200 derece fırında kızarasıya denk yarım saat kadar pişirelim.
Üzeri sosu için tereyağını eritelim ve içine toz biberle pul biberi ek edelim.
Piştikten sonra bol sarımsaklı yoğurt ve üzeri sos ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Beyti Kebabı (Sarma) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Yumuşacık Mayalı Poğaça

T

Yumurtalı Ispanak Yemeği

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Beyti Sarma Tanımı İçin Malzemeler Köftesi için: 1 soğan 3 diş sarımsak 1 çay bardağı galeta unu 1 adet yumurta 1,5 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 500 gram dana kıyma (az yağlı) 1/2 (yarım) demet ince kıyılmış maydanoz 5 adet yufka (dikdörtgen kesilmiş) Tereyağlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 400 gram yağlı kıyma 1 tane yumurta Yarım su bardağı galeta unu 1 tane küçük uzunluk soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber Yarım çay kaşığı tuz (Tuzunu siz damak tadınıza nazaran ayarlayınız) 2 tane yufka Yufkaların üstüne ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
theking
T
S
  • Soru Soru
Meşhur Beyti Kebabı Kebapların Sultanı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 4 su bardağı un 2 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz Beyti için 300 gram kıyma 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı galeta unu 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı tuz Yufkalara sürme sosu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
Beyti kaç karbonhidrat? 1 Porsiyon (Orta) Beyti Kebabı 489,37 kaloridir. Beyti Kebabı içeriğinde 27,50 Karbonhidrat(g), 24,12 Protein(g), 30,73 yağ(g), 2,00 lif(g), 673,07 Sodyum(mg), 541,34 potasyum(mg), 113,60 Kalsiyum(mg), 141,95 A Vitamini(ui), 5,08 C Vitamini(mg), 2,77 ve Demir barındırır...
Cevaplar
1
Görüntüleme
20
Yolculuk için hazırlanan yiyeceğe ne denir? Kumanya, yolculuk için hazırlanan yiyeceklerin tümüne verilen isimlerdir. Iftar için hazırlanmış çerez ve yiyeceğe ne denir? Iftar için hazırlanmış çerez ve yiyeceğe ne denir? Oruç açma durumu iftar olarak tanımlanır. İftar iftariyelik adı verilen...
Cevaplar
1
Görüntüleme
10
  1. Konular

    1. 1.281.770
  2. Mesajlar

    1. 1.680.036
  3. Kullanıcılar

    1. 31.873
  4. Son üye

Geri
Üst Alt