Son Konular

Beyti Kebabı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yufka ( yufkayı yağlamak için sıvı yağ)
Köftesi için gerekli malzemeler
300 gram orta yağlı kıyma ( tek çekim olarak hazırlıyorum, bu biçimde olunca satır kıyma tadına yakın oluyor)
1 adet orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
Sosu için gerekli malzemeler
1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı tereyağı
Süslemek için
Yoğurt, maydanoz, domates

Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğan sarımsak rondoda çekilir.
İçerisine galeta unu, yumurta, baharatları ve kıyması ek edilip tekrar çekilir.
Daha sonra elle yoğurulup dinlendirilir.
Dinlenen köftemizi 4 eşit kesime bölüp rulo biçiminde uzatıp elimizle yassılaştırıp yağlı kağıt olan tepsimize alıp üzerine sıvı yağ sürüp 175 derecede 10 dakika kadar üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Yufkanın üzerini hafif yağlayıp fırından çıkan köftelerimizi uzunca yufkanın üzerine yerleştirip rulo formunda sarıyoruz. Her yufkaya iki adet köfte kullanıyoruz.
İki parmak genişliğinde v biçiminde dilimliyoruz.
Üzerine farklı bir tavada pişen domates sosumuzu sürüp tekrar fırına veriyoruz.
Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan beytilerimizin üzerine domates sosumuzu gezdirip servis tabağına alıyoruz.
Yoğurt, domates ve maydanoz ile servis edilir. Afiyetler olsun.
Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Snickers Kurabiye

T

Patatesli Çorba

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Meşhur Beyti Kebabı Kebapların Sultanı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 4 su bardağı un 2 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz Beyti için 300 gram kıyma 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı galeta unu 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı tuz Yufkalara sürme sosu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 400 gram yağlı kıyma 1 tane yumurta Yarım su bardağı galeta unu 1 tane küçük uzunluk soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber Yarım çay kaşığı tuz (Tuzunu siz damak tadınıza nazaran ayarlayınız) 2 tane yufka Yufkaların üstüne ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
theking
T
S
  • Soru Soru
Beyti Sarma Tanımı İçin Malzemeler Köftesi için: 1 soğan 3 diş sarımsak 1 çay bardağı galeta unu 1 adet yumurta 1,5 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 500 gram dana kıyma (az yağlı) 1/2 (yarım) demet ince kıyılmış maydanoz 5 adet yufka (dikdörtgen kesilmiş) Tereyağlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Hazır Dönerden İskender Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 1,5 paket hazır döner 3 adet tırnak pide (Ekmek de olur) Domates Biber Soğan Maydanoz Yoğurt 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı sıcak su Sosu için; 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı sıcak su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Beyti Kebabı Hoş (Pratik) Tanımı İçin Malzemeler 2-3 adet yufka Köftesi için: 400 g kıyma 1 adet soğan 1 adet yumurta 1 diş sarımsak Yarım çay bardağı galeta unu Karabiber Tuz Yufkalara ve üzerine sürmek için: 2-3 yemek kaşığı tereyağı Domates sosu için: 1 su bardağı domates rendesi 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.190
  2. Mesajlar

    1. 1.678.891
  3. Kullanıcılar

    1. 31.787
  4. Son üye

Geri
Üst Alt