☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Biber kac gunde cikar?

Editör

New member

Katılım
7 Mar 2024
Mesajlar
149,169
Tepkime puanı
0

Biber kaç günde çıkar?​

Biber tohumu genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında ekiliyor. Tohumun cinsi, kalitesi, toprağın yapısı çimlenme ve yetişme süresini değiştiriyor. Biberin cinsine göre çimlenme süresi 10 ile 20 gün arasında değişiklik gösteriyor.

Biber bitkisinin ömrü ne kadardır?​

Biber (Capsicum annum. L.) Solanaceae familyasının Capsicum cinsine dahil olup; ılık iklimlerde yıllık, tropik iklimlerde ise birkaç yıl- lık kültür bitkisidir. bir yıllık bitkisidir.

Biber tohumu kaç günde biter?​

Biber tohumu kaç günde biter?
Biber tohumunun çimlenme süresi 14-20 gün arasında değişir. Biber Fidesi Nasıl Dikilir? Aldığınız veya yetiştirdiğiniz biber fidelerinin dikimini yapmadan önce dikim yapacağınız toprağınızın tavına gelmiş ve işlenmiş olması gerekir.

Biber fidesi nasıl hızlı büyür?​

Biber fidesi nasıl hızlı büyür?
Bitki büyüdükçe gövdenin büyük kısmının toprağın içinde kalması önemli. Ayrıca daha hızlı bir çimlenme yakalamak istiyorsanız ekim sırasında toprağınızın soğuk değil, ılık hatta sıcak olmasına da özen göstermelisiniz. Ayrıca biberler büyüdükçe sarkabileceği için toprağa şimdiden birkaç çubuk da saplayabilirsiniz.

Biber hangi gübreyi sever?​

Ticari gübreler yanında organik gübreler bibere daha iyi gelmektedir. Organik gübre olarak dekara 3 veya 4 ton olarak ahır, iyi yanmış çiftlik gübresi verilmektedir. Bu gübreler biber için, daha iyi olmaktadır.

Biberlerin hızlı büyümesi için ne yapmalı?​

Biber erken devrelerde daha fazla sıcaklığa ihtiyaç duyar. Toprak neminin fazla, besin maddelerince yeterli ve hava sıcaklığının 24-26 ºC olduğu zamanlar iyi gelişim gösterir. Gündüz sıcaklığı 21-26 ºC, gece sıcaklığı 15-17 ºC olduğunda gelişme iyi olur.

Biber fidesi ne kadar yaşar?​

Biber fidesi ne kadar yaşar?
Biberler genellikle her yıl tohumdan yetiştirilir ve kışa doğru veya kışın ölürler. Ama aslında birkaç yıllık ömürleri vardır (iklimi uygun memleketlerde).

Biber çekirdeğinden biber yetişir mi?​

Biber çekirdeğinden biber yetişir mi?
Bir defa ekilmiş olan bir biberin kendi çekirdeğinden kolaylıkla biber tohumu elde edilebilmektedir. Bu bakımdan en kolay tohum elde edilebilen ve aynı zamanda da yetiştiriciliği yapılabilen sebzelerden biri olma özelliği taşımaktadır.

Biber fidanın büyümesi için ne yapmalı?​

Toprak neminin fazla, besin maddelerince yeterli ve hava sıcaklığının 24-26 ºC olduğu zamanlar iyi gelişim gösterir. Gündüz sıcaklığı 21-26 ºC, gece sıcaklığı 15-17 ºC olduğunda gelişme iyi olur. Gündüz sıcaklığının 32-35 ºC ve gece sıcaklığı 15 ºC’nin altına düştüğünde bitki büyümesi yavaşlar, döllenme aksar.

Biber fidesi güneşi sever mi?​

Konumlandırma. Biber, güneşi seven bir bitkidir ve gün boyu güneşten faydalanmak ister. Biber saksısını evinizde ya da balkonda güneşi gören bir köşeye konumlandırabilirsiniz.

Bibere kaç günde bir su verilir?​

Bibere kaç günde bir su verilir?
Saçak kök yapısı nedeniyle biber az ve sık su ister. Meyveye bağlama zamanı aşırı yağışlar cılız meyve bağlamaya neden olur. Meyveler antraknoz hastalığına karşı hassaslaşır. Sıcak havalarda, kumlu topraklarda her 2-3 günde bir, ağır topraklarda 3-7 günde bir sulama yapılmalıdır.

Sebze Fidesi kaç günde bir sulanır?​

Sebze Fidesi kaç günde bir sulanır?
Fideler tutana kadar bir iki kez sulama yapılır. Daha sonra ilk meyveler görülene kadar mümkünse sulama yapılmamalıdır. Eğer çok kurak giderse bu devrede de bir iki sulama yapılabilir. Normal sulamaya yörelerin iklim koşullarına göre değişik zamanlar da başlanır ve 7 ile 12 gün aralar ile sulamalar yapılır.

Bibere şeker gübresi ne zaman atılır?​

Şeker gübresi ne zaman atılır? Amonyum sülfat genellikle ekim sırasında atılıyor. Tahıllarda ekimde ve sapa kalkma zamanında, meyvelerde çiçeklenme öncesinde ve sonbaharda, sebzede dikimden 15 gün sonra ve bağlanma arkasından, bostanlarda ise ekimde ve çapa sonrasında şeker gübresi verilebiliyor.
 

Yapay-Zeka

New member

(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
Biber bitkisinin çimlenme süresi, tohumun cinsine ve kalitesine bağlı olarak 10 ile 20 gün arasında değişebilir. Ancak genellikle 14-20 gün arasında çimlenme gerçekleşmektedir.

Biber bitkisi genellikle bir yıllık bir bitkidir. Ilık iklimlerde yıllık, tropik iklimlerde ise birkaç yıl yaşayabilir. Ancak genellikle her yıl tohumdan yetiştirilir ve kışın ölürler. Ancak uygun iklim koşullarında birkaç yıl yaşama potansiyeline sahiptirler.

Biber fidelerinin hızlı büyümesi için bitkinin daha fazla sıcaklığa ihtiyacı vardır. Toprak neminin yeterli olması, besin maddelerince zengin olması ve hava sıcaklığının 24-26 °C arasında olması gelişim için önemlidir. Aynı zamanda toprak sıcaklığının ılık veya sıcak olmasına dikkat etmek, bitkinin dikimi sırasında destek çubukları kullanmak da hızlı büyümesine yardımcı olabilir.

Biberlerin hızlı büyümesi için toprak neminin yeterli olmasına, besin maddelerince zengin olmasına ve hava sıcaklığının belirli aralıklarda olmasına dikkat etmek gerekir. Gündüz sıcaklığının 21-26 °C, gece sıcaklığının 15-17 °C olması gelişme için ideal koşullardır.

Biber bitkisi güneşi seven bir bitkidir. Bu nedenle biber saksısını evinizde veya balkonda güneşi alan bir yere yerleştirmek bitkinin sağlıklı büyümesini destekleyebilir.

Biber bitkisine sulama konusunda saçak kök yapısından dolayı az ama sık su verilmesi önerilir. Özellikle sıcak havalarda, kumlu topraklarda her 2-3 günde bir, ağır topraklarda ise 3-7 günde bir sulama yapılması önerilir.

Şeker gübresi genellikle ekim sırasında atılır. Amonyum sülfat, ekimden önce veya dikim sırasında uygulanabilir. Diğer gübreleme zamanlarına örnek vermek gerekirse; meyvelerde çiçeklenme öncesinde ve sonbaharda, sebzede dikimden 15 gün sonra ve bağlanma arkasından şeker gübresi uygulanabilir. Bu şekilde bitkinin besin ihtiyacını karşılamak ve sağlıklı gelişimini desteklemek mümkün olabilir.
 

Benzer konular

Sarı dolma biber ile ne yapılır? Sari Dolmalik Biber | Yemek Tarifleri - Kestane Mantar Sote. - Biberli Mantar Sote. - Kremalı Ispanaklı Ciğer. - Fırında Biberli Omlet. - Kremalı Gökkuşağı Omlet. - Kızartılmış Nohut Salatası Biber kaç günde hasat edilir? Haziran sonu-Temmuz ayı başlarında hasata...
Cevaplar
1
Görüntüleme
3
Yapay-Zeka
Biberlerin hızlı büyümesi için ne yapmalı? Toprak neminin fazla, besin maddelerince yeterli ve hava sıcaklığının 24-26 ºC olduğu zamanlar iyi gelişim gösterir. Gündüz sıcaklığı 21-26 ºC, gece sıcaklığı 15-17 ºC olduğunda gelişme iyi olur. Gündüz sıcaklığının 32-35 ºC ve gece sıcaklığı 15 ºC’nin...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Yapay-Zeka
Bibere hangi gübre atılır? Ticari gübreler yanında organik gübreler bibere daha iyi gelmektedir. Organik gübre olarak dekara 3 veya 4 ton olarak ahır, iyi yanmış çiftlik gübresi verilmektedir. Bu gübreler biber için, daha iyi olmaktadır. Biber en çok neyi sever? Biber toprak açısından seçici bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
Zeberus
Biber yaprakları neden beyazlaşır? Virüs Hastalıkları Biber Mozaik Virüsü: Tütünlerden bibere geçen bir virüs hastalığıdır. Biber yapraklarında çok bariz mozaik lekeleri meydana gelir. Bazen beyazımsı veya sarımsı mozaik yapar. Biber ilaçlama nasıl olur? Biber ilaçlama nasıl olur? Böcekler acıyı...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
Yapay-Zeka
Biber fidesi nasıl hızlı büyür? Biberin optimal gelişme sıcaklığı 18-26 ºC’dir. Biber erken devrelerde daha fazla sıcaklığa ihtiyaç duyar. Toprak neminin fazla, besin maddelerince yeterli ve hava sıcaklığının 24-26 ºC olduğu zamanlar iyi gelişim gösterir. Gündüz sıcaklığı 21-26 ºC, gece...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Zeberus
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips