Bilgi güvenliği yönetim sistemi neden gereklidir?
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin Faydaları Bilgilerin doğru ve güvenilir bir biçimde saklanmasını sağlar. İş sürekliliği sağlayarak firma verimliliğini artırır. Şirketin tüm bilgilerinin gizli kalmasını sağlar. Şirket genelinde bilgilerin korunmasına dair farkındalık yaratır.
Bilgi güvenliği Neden Önemlidir maddeler halinde?
Bilgi güvenliği Neden Önemlidir maddeler halinde?
Bilgi güvenliği bazen riskli olabilecek durumlara, iş ilişkilerine ve pazarlara adım atarken ve bunları sürdürürken de daha güvenli olmamızı olanak tanır. Bilgi güvenliği kaynaklı olaylardan doğan kayıpların minimum seviyeye indirilmesi mali sonuçları olumlu yönde etkiler.
Bilgi güvenliği yönetim sistemi Nedir?
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, değerli bilgi ve varlıkların yönetilmesini ve korunmasını sağlayan belgelendirme ve yönetim türüdür. ISO 27001 belgesi almak isteyen kurumların bilgi güvenliği yönetim sistemi standartlarına göre sistemlerini kurmalı ve aktif olarak uygulamaları gerekmektedir.
Siber güvenlik için ne yapılmalı?
Siber güvenlik için ne yapılmalı?
Etkili Bir Siber Güvenlik İçin 5 İpucu
- Anti-virüs Yazılımı Çalıştırın. Çoğu bilgisayar anti-virüs yazılımı ile birlikte gelir ve çalışanların, bilgisayarlarını düzenli olarak kontrol etmeleri gerekir.
- Verileri Yedekleyin.
- Bir Güvenlik Duvarı Edinin.
- Orijinal Parolalar Oluşturun.
- Bilinmeyen E-postaları Engelleyin.
Bilgi güvenliği ne demek?
Bilgi güvenliği, bilgilerin izinsiz kullanımından, izinsiz ifşa edilmesinden, izinsiz yok edilmesinden, izinsiz değiştirilmesinden, bilgilere hasar verilmesinden koruma, veya bilgilere yapılacak olan izinsiz erişimleri engelleme işlemi.
Bilgi güvenliği için ne yapılmalı?
Bilgi güvenliği için ne yapılmalı?
İnternet ve Bilgi Güvenliğinizi Sağlamanın 10 Etkili Yöntemi!
- 1- Kişisel Verilerinizi Koruyun!
- 2- Basit Parolalar Kullanmayın.
- 3- Gizlilik ve Güvenlik Ayarlarınızı Kontrol Edin!
- 6- İşletim Sistemlerinizi Güncel Tutun.
- 7- E-postalara Dikkat Edin.
- 8- Crack'li veya Yayımcısı Bilinmeyen Uygulamaları İndirmeyin.
Bilgi güvenliğinin üç temel unsuru nedir?
Bilgi güvenliği denildiğinde akla gelen kendimize ait olan bilginin başkasının eline geçmemesidir. Aslında güvenlik sadece bilginin başkasının eline geçmesi anlamına gelmez. Güvenlik, "gizlilik", "bütünlük" ve "erişilebilirlik" olarak isimlendirilen üç unsurdan oluşur.