Modoratör
Efsanevi Üye
Bilgi toplumunda eğitim nedir?
Okullar bilgiyi verdikten sonra öğrencinin mevcut bilginin üzerine yeni bir şeyler koymasını öğretmelidir. Bilgi toplumlarında eğitim programları "öğrenmenin sürekliliği" ilkesine dayanır. Bilgi toplumunda insanlar sadece okul hayatında değil yaşam boyu öğrenmeli ve öğrenmeye açık olmak zorundadır.
Bilgi toplumunun temel özellikleri nelerdir?
Bilgi toplumunun özellikleri Eğitim sürekli hale gelmiş ve bireyselliği sağlanmıştır, Bilgi yoğun bir şekilde kullanılıyor ve üretiliyor ve bu bilgilerin aktarımı sağlanıyor, Sürekli yeni bilgilerin üretilmesine bağlı olarak nitelikli yayınların üretilmesi.
Bilgi Çağında eğitim Neden Önemlidir?
Bilgi Çağında eğitim Neden Önemlidir?
Bilgiyi elde edecek ve organizasyon amaçları doğrultusunda kullanacak kişilerin gerekli eğitimi almış olmaları gerekir. Bunun temeli de eğitilmiş iş gücünden geçer. Bilgi ise, eğitim kurumları tarafından aktarılır. Eğitim kurumları bilginin üretildiği ve geliştirildiği ve insanlığın hizmetine sunulduğu kurumlardır.
Küreselleşme kendini hangi üç temel düzeyde belli eder?
Küreselleşme kendini hangi üç temel düzeyde belli eder?
Görüldüğü gibi küreselleşmenin sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel alandaki olumlu ve olumsuz yönleri bir arada bulunmaktadır.
Eğitim teknolojisini nasıl tanımlarsınız?
Bu bağlamda "eğitim teknolojisi" bilim dalının ortaya koyduğu bilgi ve ilkeler doğrultusunda çalışan bireylere Eğitim teknoloğu denir. Ortaya çıkarılan teknolojilerin tamamına birden eğitim teknolojileri denir. Eğitim Teknolojisi bilim dalını ifade etmek için öğretim teknolojisi ifadesi de kullanılabilmektedir.
Küreselleşmenin üç temel bileşeni nedir?
Çünkü küreselleşme, ekonomik olduğu kadar siyasal, teknolojik ve kültürel boyutlu bir süreçtir.
Küreselleşmenin temel unsurları nelerdir?
Küreselleşmenin temel unsurları nelerdir?
Küreselleşmenin unsurları üzerinde (uluslararası ticaret ve uluslararası ticarete açık olmak, sermaye hareketliliği, işgücü hareketliliği, çokuluslu işletmeler[ÇU], üretimin değişen yapısı, teknoloji üretme kullanabilme ve endüstri ilişkilerinde dönüşüm-yeni istihdam biçimleri) genel olarak bir anlaşmaya varıldığı …
Aşağıdakilerden hangisi bilgi toplumu özelliğidir?
Aşağıdakilerden hangisi bilgi toplumu özelliğidir?
Bilgi toplumundaki bilginin temel özellikleri sürekli olarak üretilebilmesi ve artış yaşanması durumudur. Bilgi Toplumunun Özellikleri Nelerdir? Bilgi toplumunda maddi ürünler yerine bilgi ön planda tutulur. Bilişim teknolojisi nedeni ile bilgi üretimi ve bilgiden yararlanma durumu her geçen gün artış gösterir.