- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 26
- Meslek
- Webmaster
Bilgisayar toplamaya nereden başlamalıyım?
– Bilgi dahilinde tüm bilgisayar parçaları önce toplanmalıdır. – Toplama içerisinde mutlaka işlemci, anakart, RAM ve grafik kartı incelemesi büyük öneme sahiptir. Tabii doğru güç kaynağı ve kasa da büyük öneme sahiptir.
Oyun Bilgisayarı Toplama nasıl yapılır?
İşte bir bilgisayar toplamak için gereken adımlar:
- Adım 0: Hazırlık.
- Adım 1: CPU'nun yerleştirilmesi.
- Adım 2: Bellek modüllerinin (DIMM) yuvalarına takılması
- Adım 3: M.2 depolama cihazların takılması
- Adım 4: CPU Soğutucuyu takın.
- Adım 5: Anakartı kasaya takın.
- Adım 6: Depolama sürücünüzü takın.
- Adım 7: Ekran Kartını takın.
Windows 10 bilgisayarınızda birleştirme işlemi yapma
- Görev çubuğundaki arama çubuğunu seçin ve defrag yazın.
- Birleştir ve Sürücüleri İyileştir 'i seçin.
- İyileştirmek istediğiniz disk sürücüsünü seçin.
- En İyileştir düğmesini seçin.
Teknobiyotik sitesi güvenilir mi?
Teknobiyotik güvenilir mi merak ediyorsanız, site SSL sertifikalı olup tüketicilerin kredi kartı bilgileri 256 bit SSL protokolü ile şifrelenir. Teknobiyotik kargo süresi ise hem siteyle hem de anlaşmalı kargoyla ilgilidir. Siparişler, en fazla 5 iş günü içerisinde kargoya verilir.
Bilgisayar parçalarının uyumlu olup olmadığını nasıl anlarız?
Önce anakart ile işlemcinin soketlerinin uyumlu olup olmadığına bakılır. Sonra işlemci ile ekran kartının darboğaz oluşturup oluşturmadığı araştırılır. Sonra PSU (Güç kaynağı) değerleri araştırılır ve sisteme gerekecek gücü verebilecek mi bilinmeli. Sonra kasanın parçaları içine alabilecek mi araştırılmalı.
Oyun bilgisayarında neler olmalı?
İşlemci Gücü Bir oyun bilgisayarı seçerken ilk ve en önemli olarak bakmanız gereken şey işlemci oluyor.
Bilgisayar toplarken ne lazım?
İdeal bir bilgisayar için 6 parça gerekir.
Eski kasanızdan;
- Ekran kartından PSU güç kablolarını sökün.
- Ekran kartı kasaya vidalıdır.
- İşlemci soğutucunuz, anakartın montaj vidalarını sökmek için ve diğer kasaya montajlamak için sorun değilse direk anakartı söküm işlemine başlayın.
- Anakartı söktükten sonra yeni kasanıza montaj işlemine başlayın.
Teknobiyotik sahibi kim?
Teknobiyotik Hakkında Teknoloji Tutkunlarının İlacı Teknobiyotik, teknoloji ürünlerine odaklı online alışveriş sitesidir. 12 markanın Türkiye Distribütörü Akortek Bilişim'e ait olan Teknobiyotik, teknolojiyi iyi bilenler tarafından teknoloji tutkunlarına en iyi hizmeti sunmak amacıyla kurulmuştur.
Technopat teknobiyotik güvenilir mi?
Güvenilirdir. Topladığınız veya almak istediğiniz sistemi bizimle paylaşabilirsin.
Ekran kartı uyumu nasıl anlaşılır?
Zira anakart ekran kartı uyumu oldukça kolay anlaşılabilir. İlk olarak anakart üzerinde bulunan girişlerin çevresinde yazan kodlara bakabiliriz. Örneğin, yukarıdaki fotoğrafta ilgili bağlantı noktasının hemen yan tarafında AGP Express girişi olduğu belirtiliyor.
Oyun bilgisayarda ram ne kadar olmalı?
Kapasitesi yüksek olan RAM arka planda daha fazla uygulama çalıştırır ve aynı anda pek çok işlemin aktif olarak sürdürülmesini sağlar. Güncel en popüler oyunlarda genellikle minimum 8 GB; maksimum ise 16 GB RAM gereksinimi bulunur. İdeal bir seçim yapmak istiyorsanız 16 GB tercih etmelisiniz.
Yüksek Performans Hedefleyenler için En İyi 9 Anakart Önerisi
Masaüstü bilgisayar toplarken nelere dikkat edilmeli?
Sistem Toplarken Dikkat Edilmesi Gerekenler