- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.665
- Meslek
- Webmaster
Bilgisayar virüsü nasıl yok edilir?
Eğer bilgisayarınızda bir virüs varsa bu 10 basit adımı uygulayarak virüslerden kurtulabilirsiniz:
- Adım: Bir virüs tarayıcı program indirip yükleyin.
- Adım: İnternet bağlantınızı kesin.
- 3. Adım: Bilgisayarınızı güvenli modda başlatın.
- Adım: Tüm geçici dosyaları silin.
- Adım: Virüs taraması yapın.
Bilgisayar virüsü neden var?
Bilgisayar virüsleri ne kendiliğinden var olabilirler ne de yazılımlardaki hatalardan (bug) türeyebilirler. Programcılar ya da virüs yapma yazılımı kullanan kişiler tarafından üretilirler veya geliştirilirler. Zayıf yazılmış bir iyi virüs yanlışlıkla zarar veren forma dönüşebilir.
Bir bilgisayarda virüs olup olmadığını nasıl anlarız?
Bir bilgisayarda virüs olup olmadığını nasıl anlarız?
*Bir virüsün etkileri bilgisayarda anormal yavaşlama. *Bilgisayarın kilitlenmesi. *Dosyaların anormal sesler/görsel davranışlar göstermesi, normalde açılan dosyaların açılmaması ya da bilgisayarınızın isteğiniz dışında işlemler yapmaya başlaması şeklinde kendini gösterebilir. *Rastgele DOS işletim sistemine dönmesi.
Bilgisayar kapalıyken virüs girer mi?
Megapat. Bilgisayar kapalıysa elektrik yoktur. Elektrik yoksa harddisk durağan durumdadır. Dönmeyen disk üzerine veri yazamayacağınıza göre bulaşmamıştır.
Bilgisayar virüs kaparsa ne olur?
Bilgisayar virüsü, bir bilgisayardan diğerine yayılan ve bilgisayarın çalışmasını kesintiye uğratan küçük yazılım programıdır. Bir bilgisayar virüsü bilgisayardaki verileri bozabilir veya silebilir, e-posta programını kullanarak diğer bilgisayarlara yayılabilir ve hatta sabit diskteki tüm öğeleri silebilir.
Bilgisayar virüsü nedir ve çeşitleri nelerdir?
Bilgisayar virüsü nedir ve çeşitleri nelerdir?
– Worms (Solucan): Bilgisayarınızın ağ bağlantısıyla bulaşır. – Trojen Horses(Truva Atı): Bu virüs bilgisayarda arkaplanda çalışır. – Macro: bilgisayar uygulamaları ve programlarıyla çalışır. – Logic Bomb: Programın içine yerleştirilen logic bomb virüsü uygun ortamda patlar ve tüm dosyaları silip sistemi çökertebilir.
Internet sitesinden virüs bulaşır mı?
İnternet Siteleri: Her şey den önce gezdiğimiz internet sitelerine dikkat etmeliyiz. Özellikle virüs barındıran sitelere girmemeye dikkat etmeliyiz. Günümüzde tarayıcılarımız ne kadar güvenlik eklerlerse eklesinler girdiğimiz sitede herhangi bir işlem yapmadan bile bilgisayarımıza virüs bulaştırabiliriz.
Fabrika ayarlarına geri döndürme virüsleri siler mi?
Telefonda meydana gelen her problem için telefonu ilk günkü ayarlarına döndürme işlemini yapmanıza gerek yok. Telefondaki diğer dosyalara da yayılan virüsü temizlemek için en doğru yöntem telefonu fabrika ayarlarına geri döndürmek olacaktır.
Sıfırlama mı format mı?
Sıfırlama mı format mı?
Format attığında bilgisayardaki tüm veriler de dahil olmak üzere her şey silinir. Hatta duruma göre dosya sistemi yeniden oluşturulur. Sıfırladığında sadece kurulu programlar ve bunlara ait yapılandırmalar silinir. Eğer en temiz hale getirmek istiyorsan format atmalısın.
Ilk bilgisayar virüsü nedir?
Brain Önyükleme Virüsü İlk PC virüsü olan Brain, 1986 yılında 5,2 inçlik disketlere virüs bulaştırmaya başladı. Securelist'ın bildirdiğine göre bu, Pakistan'da bir bilgisayar mağazası olan Basit ve Amjad Farooq Alvi adlı iki kardeşin işiydi.