Modoratör
Yeni Üye
Bilim ve Teknoloji Haftasının önemi nedir?
Her yıl 8-14 Mart tarihleri arasında kutlanan Bilim ve Teknolojisi Haftası geldi çattı. Bilim ve Teknoloji Haftası, bilimin ve teknolojinin hayatımızdaki önemini vurgulamak amacıyla kutlanıyor. İnsanlar yeryüzünde yaşamaya başlar başlamaz, yaşadıkları yeri keşfetme ve bilme ihtiyacı duydu.
Dünya günü neden kutlanır?
DÜNYA GÜNÜ NEDİR, NE ZAMAN KUTLANIR? Dünyanın güzelliğini ve yaşamı kutlamanın yanı sıra karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek için bir özel gün düzenlenmesi fikri ilk olarak John McConnell tarafından 1969 yılında San Francisco'da düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında önerildi.
Bilim ve Teknoloji Haftası hangi gün?
Bilim ve Teknoloji Haftasının kutlanmasındaki amaç, ülkemizde bilgi toplumu oluşturmaktır.
8 14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası nedir?
8 14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası nedir?
Bilim ve Teknoloji Haftasının kutlanmasındaki amaç, ülkemizde bilgi toplumu oluşturmaktır. İnsanların bilime, bilimsel düşünceye, gelişen teknolojilere ilgilerini çekmek, bilhassa bilgi, beceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine aktif eğitim ve öğretim yöntemiyle katkıda bulunmaktır.
Dünya Günü ilk ne zaman kutlandı?
Dünya Günü ilk ne zaman kutlandı?
Daha sonra ise çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket, Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson'un desteği ile ve Denis Hayes'in organizatörlüğünde 22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçti.
Bilim ve Teknoloji Haftası Ne Zaman 2021?
Açıklamada, her yıl 8-14 Mart'ta düzenlenen etkinliklerde bilimin ve teknolojinin hayattaki öneminin vurgulanması, bununla ilgili konularda farkındalık sağlanması ve TÜBİTAK'ın tanıtılmasının hedeflendiği kaydedilerek, "Bir hafta boyunca TÜBİTAK'ın Ankara, Gebze ve Antalya'daki yerleşkelerinde 30'u aşkın etkinlik …
Bilim ve Teknoloji haftasında ne yapılır?
Bilim ve Teknoloji haftası içerisinde bilim ve teknoloji dergileri, üniversiteler, üniversitelerin bilim ve teknoloji toplulukları seminerler, söyleşiler, yarışmalar gibi çeşitli etkinlikler düzenleyerek bu haftanın toplumda ses getirmesine katkı sağlarlar.