Son Konular

Bin binti anlami nedir?

Editör

Yeni Üye
Credits
0

Bin binti anlamı nedir?

Nasab bir aile adı (soyadı) veya bir dizi aile adlarıdır. ابن ibn (bazen bin) "oğul" ve بِنت bint "kız" anlamına gelen bu kelimeler kişinin kalıtını gösterir.

Binti nasıl kullanılır?

Binti nasıl kullanılır?
bint kelimesinin çekimli halidir. ayşe binti fatma = fatma kızı ayşe'dir mesela. ingilizceye d/o şeklinde tercüme edildiği görülmektedir.

Filan bin filan ne demek?

Filan bin filan ne demek?
arapça ebu, ibn ve bin sözcüklerini özetlersek: falan ebu filan: filan'ın babası olan falan (genelde erkekler ilk çouklarının adıyla künyelenirmiş). falan bin filan: filan'ın babası olan falan.

Bıhtı ne demek?

Pıhtılaşma (koagülasyon) vücudunuzun temel savunma mekanizmalarından biridir. Vücudunuz, bir yara aldığında, kanamayı durdurmaya yardımcı olmak için, bölgeyi pıhtı adı verilen kalın ve yoğun bir kan dokusu ile kapatır. Oluşan kan pıhtıları damar duvarına yapışık halde, sabit olabilir.

Fulan ibni Fulan ne demek?

Fulan ibni Fulan ne demek?
FÜLÂN. (ﻓﻼﻥ) i. (Ar. fulān) Falan, filân: Seni ne bile fülân ne söyler ise yalan / Dünyâ çirkine kalan işin güman eyledi (Yûnus Emre). Ol diyenler kim benim ibn-i fülân / Kalmadı âlemde bunlardan nişan (Mihrî).

Falan filan ne demek TDK?

Falan filan ne demek TDK?
Falan sözcüğünün anlamları zamir ya da sıfat olarak kullanmasına bağlı olarak değişmektedir. Zamir olan falan kelimesinin anlamı; söylenmek istenmeyen veya söylenmesi gerekli görülmeyen bir özel adın yerine kullanılmaktadır.

Din anlayışı ne anlama gelir?

İnsanların, Allah'a, Allah'ın uyarıcı ve müjdeleyici olarak yeryüzüne peygamberler gönderdiğine ve ölümden sonra sonsuz yaşama iman ettikleri inanç sistemine din adı verilir. Dilimize Arapçadan geçmiş olan din kelimesinin sözlük anlamı inançtır.

Tarihte bin ne demek?

Tarihte bin ne demek?
Eski Türkçe biŋ veya bıŋ sözcüğünden evrilmiştir. Bin1 kelimesi tarihte bilinen ilk kez biŋ/bıŋ "1000 sayısı" Orhun Yazıtları (735) : biŋ süg ilki kün ölürtim [bin askeri ilk gün öldürdüm]miŋ [ Irk Bitig (900 yılından önce) ] eserinde yer almıştır.

Fülân ne demek?

Fülân ne demek?
FÜLÂN. (ﻓﻼﻥ) i. (Ar. fulān) Falan, filân: Seni ne bile fülân ne söyler ise yalan / Dünyâ çirkine kalan işin güman eyledi (Yûnus Emre). Ol diyenler kim benim ibn-i fülân / Kalmadı âlemde bunlardan nişan (Mihrî). Ebnâ-yı zamânın talebi nâm u nişandır / Her biri tasavvurda fülân ibn-i fülândır (Rûhî-i Bağdâdî – Ş.

Filan falan ne demek?

ve benzeri, ve digerleri anlaminda soylenir. falan felan olarak kullananlar da var. buna benzer kullanımlar türkçemizde mevcut. "x mx" kalıbı gibi.

Falan ne demek TDK?

Falan ne demek TDK?

"Falan" kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre anlamı şu şekilde ifade edilebilir: Konuşanın bir nesne, durum veya kişi hakkında belirgin bir şekilde açıklamak istemediği/belirtmek istemediği hususların yerine getirilen belirsizlik veya belirtisiz zamir. Örneğin, "Falanca yere gittim" cümlesinde belirli bir yeri söylemek istemeyen kişi "falanca" kelimesini kullanarak belirsizliği ifade etmek istemiş olur.

Lehim pastasi olmadan lehim yapilir mi?

Ro-La limani nedir?

1. Konular

1. 1.282.559
  2. Mesajlar

1. 1.682.954
  3. Kullanıcılar

1. 32.098
  4. Son üye

Geri
Üst Alt