Bir adreste iki dernek olabilir mi?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
3.140
Meslek
Webmaster

Bir adreste iki dernek olabilir mi?

"Dernek ile diğer işyeri veya konutların aynı adreste bulunması halinde derneklerin denetiminin yapılması, kolluk kuvvetlerinin yetkilerini kullanması ve diğer hususlarda önemli sorunlar yaşanabileceği dikkate alındığında, birden fazla derneğin veya bir dernekle başka bir özel veya tüzel kişiliğin aynı adreste …
Bir kişi birden fazla derneğe üye olabilir mi?
Derneğe, gerçek veya tüzel kişiler üye olabilir. Yabancı gerçek kişilerin üye olabilmesi için Türkiye'de yerleşme hakkına da sahip olması gerekir. Bir gerçek kişi kendi adına ve bir veya birden fazla tüzel kişi adına derneğe üye olamaz.
Dernek kim denetler?
5253 sayılı Dernekler Kanununun 19 uncu maddesinde derneklerin gerek görülen hallerde İçişleri Bakanı ve mülki idare amirleri tarafından denetletileceği belirtilmiş, aynı Kanunun 27 nci maddesinde kamu yararına çalışma statüsü bulunan derneklerin iki yılda bir denetlenmesi gerektiği hüküm altına alınmıştır.

Dernek adresi ev adresi olabilir mi?

Dernek kamu kurumu yerleşkesinde bulunan bir yeri ikametgah olarak kullanabilir mi? Bu Kanun kapsamı dışında bulunan derneklerin ise yetkili birimden kiralamaları durumunda kamu kurumu yerleşkesinde bulunan ve kamu hizmeti verilen kısımların dışında kalan bir yeri ikamet adresi olarak kullanabilmeleri mümkündür.
Vakıf kurmak için ne gerekir?
Gerçek ya da tüzel kişiler vakıf kurabilirler. Ancak kurucu gerçek kişi ise Türk Medeni Kanununda belirlenen fiil ehliyetine sahip olmalı. Tüzel kişi ise fiil ehliyetine sahip olmakla birlikte, kuruluş statüsünde vakıf kurabileceğine ve vakfa malvarlığı özgüleyebileceğine dair hüküm olması gerekir.
Dernek Denetim Kurulu en az kaç kişiden oluşur?
Denetim kurulu, 3 asıl ve 3 yedek üyeden az olmamak üzere dernek tüzüğünde belirtilen sayıda üyeden oluşur. Denetim kurulu, denetleme görevini, dernek tüzüğünde belirtilen esas ve usullere göre yapar; denetleme sonuçlarını bir raporla yönetim kuruluna ve genel kurula sunar.

Dernek üyeliğinden nasıl istifa edilir?

Dernek başkanının istifa etmek için yönetim kuruluna hitaben bir dilekçe yazması yeterlidir. Eğer yönetim kurulu istifa dilekçesini almaktan kaçınırsa dernek başkanı noter aracılığı ile istifasını yönetim kuruluna iletebilir. Tek taraflı iade beyanı ile dernek başkanı yani dernek üyeliğinden istifa edebilir.
Dernek ve Vakıfları kim denetler?
Vakıfların, şube ve temsilciliklerinin amaca ve yasalara uygunluk denetimi ile iktisadî işletme ve iştiraklerinin faaliyet ve mevzuata uygunluk denetimi Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılır.

Kasik fitigi ameliyati kolay mi?

Subklinik hipotiroidi nedir?

1. Konular

1. 1.282.233
  2. Mesajlar

1. 1.682.113
  3. Kullanıcılar

1. 32.027
  4. Son üye

Geri
Üst Alt