Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Bir ailenin temel ihtiyaçları nelerdir?
Ailenin karşıladığı temel psikolojik ihtiyaçlar sırasıyla, hayatta kalmak, ait olma ve sevgi, güç, özgürlük ve eğlence şeklinde sıralanmıştır.Toplumsallaşma sürecinde aile ne tür işlevler yerine getirmektedir?
Ona göre, ailenin işlevleri; neslin devamını sağlamak, ekonomik gereksinmeleri karşılamak, statü sağlamak, çocuklara eğitim vermek, dini bilgi ve inançlarını kazandırmak, boş zamanı değerlendirecek etkinlikler gerçekleştirmek, aile üyelerinin birbirini kollamaları, karşılıklı sevgi ortamı meydana getirme ve cinsel …Aile Sistemleri kuramları nelerdir?
Aile Sistemleri kuramları nelerdir?Sosyal Değişim Kuramı, Sembolik Etkileşimcilik, Çatışma Kuramı, Yapısal İşlevselci Kuram, Aile Gelişim Kuramı, Sistem Kuramı ve Feminist Kuram aile kuramlarından en temel olanlarıdır.
Aile eğitim etkinlikleri nelerdir?
Aile eğitim etkinlikleri nelerdir?Her biri farklı yerlerde, farklı materyaller ve kaynaklar gerektiren ve farklı sonuçlara yol açan aile katılımı etkinlikleri şunlardır:
- Bilgilendirme Toplantıları
- Ev Ziyaretleri.
- Ailelerin Sınıf İçi ve Sınıf Dışı Etkinliklere Katılımı
- Evde Öğrenme.
- Ailenin Kurum Programına Katılımı
- Ailelerin Karar Verme Sürecine Katılım.
Temel ihtiyaçları nelerdir?
Maslow temel ihtiyaçları 5 ana kategoriye ayrılmaktadır:- Fizyolojik İhtiyaçlar: Temel yaşamsal ihtiyaçlar , yemek, su.
- Güvenlik İhtiyacı: Tehlikelerden korunma.
- Sosyal İhtiyaçlar: Sevgi, arkadaşlık.
- Değer Verilme / Saygınlık İhtiyacı: Statü, başarılı olma.
- Kendini Gerçekleştirme: Yaratıcı olma, kendini geliştirme.
Ailenin işlevleri nelerdir kısaca?
Ailenin işlevleri ekonomik ihtiyaçları karşılamak, statü sağlamak, çocukların eğitimini planlamak, din eğitimi vermek, boş zaman faaliyetlerini gerçekleştirmek, aile üyelerinin birbirini koruması ve karşılıklı sevgi ortamı yaratmak gibi işlevlerdir.Aile sistemleri Teorisi Nedir?
Aile sistemleri Teorisi Nedir?Aile sistem yaklaşımı, tüm aileyi bir sistem olarak görür ve aile üyeleri arasındaki etkileşime odaklanır. Tedavide de aile yapısında değişiklikler yapmak amaçlanır. GSK’nın temel kavramlarını aile terapisine uygulayan çalışmalar, ailelerin ekolojik bir organizmaya benzediğini varsaymışlardır.
Aile eğitimi ilkeleri nelerdir?
Aile eğitimi ilkeleri nelerdir?Zamanındalık ilkesi: İhtiyaç duyulan aile eğitimlerinin geciktirilmeden, zamanında yapılması hedeflenir. Eşitlik ilkesi: Tüm aileler ihtiyaçları doğrultusunda uygun aile eğitim çalışmalarına katılabilirler. İşbirliği ilkesi: Aile eğitim çalışmalarının tüm paydaşları (aile, okul vb) sıkı bir işbirliği içinde çalışır.