Modoratör
Efsanevi Üye
Bir denetçi hangi becerilere sahip olmalıdır?
Denetçi, stratejik analiz süreci, iş analizi teknikleri (SWOT, MOST, PESTLE vb.), stratejik karar alma süreçleri, organizasyonel davranış, performans yönetimi, proje yönetimi, kalite yönetimi, liderlik, kurumsal yönetim, kurumsal sosyal sorumluluk, etik, sürdürülebilirlik gibi konular hakkında bilgi sahibi olmalıdır.
Denetçinin taşıması gereken özellikler nelerdir?
İç Denetçinin Özellikleri
- Mesleki şüphecilik.
- Bağımsızlık.
- Doğruda ısrarcı olma.
- İletişim becerileri.
- Sürekli gelişim.
- Meslek örgütlerine üyelik.
- Mesleki sertifikasyon.
- En iyi uygulamaları ve gelişmeleri takip.
Eğitim Denetçisi ne iş yapar?
Eğitim Denetçisi ne iş yapar?
Analiz sonuçlarına göre; (1) Eğitim denetçi rolleri, ders denetimi yapmak, kurum denetimi yapmak, eğitim sistemini yerinde kontrol edip problemleri tespit etmek, düzeltmek, sistemi geliştir- mek, eğitim çalışanlarına model davranışlar sergileyerek çalışanlara rehberlik etmek ve onları iş ba- şında yetiştirmektir.
Bağımsız denetçinin görevi nedir?
Bağımsız denetçinin görevi nedir?
Bağımsız denetçiye toplumun verdiği bir diğer görev, finansal tablolar denetimi dışındaki inceleme hizmetleridir. Bu hizmetler içinde iç kontrol faaliyetleri,, mevzuata ve sözleşmelere dayalı işler, finansal tablolara ilişkin tamlayıcı bilgi tabanı oluşturma ve yatırım analizleri başlıca alanları oluşturmaktadır.
Iyi bir denetçi nasıl olunur?
Öz disiplin sahibi olmak, Güçlü bir gözlem yeteneğine sahip olmak, İç denetçi olmak isteyen kişilerin üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden ya da Mühendislik Fakültesi'nden mezun olmak, Türkiye İç Denetim Enstitüsü tarafından verilen Sertifikalı İç Denetçi (CIA) sertifikasına sahip olmak.
Etkin bir iç denetim için temel şartlar nelerdir?
İÇ KONTROL SİSTEMİNİN UNSURLARI Ancak daha sonra bu iç kontrol sisteminin unsurları COSO tarafından daha geniş kapsamlı bir şekilde ele alınmış ve açıklanmıştır. Buna göre COSO'nun iç kontrol sistemine ilişkin unsurları: kontrol çevresi, risk değerlendirme, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme'dir.
Denetçi kimdir ne iş yapar?
Denetçi kimdir ne iş yapar?
Denetçi, özel ya da kamu kuruluşlarının; yasa, yönetmelik ve genelgelere uygun hareket edip etmediğini denetler. Kamu ya da özel kuruluşlarda çalışabilen denetçiler, teftiş yapar ve gerekli raporları hazırlar.
Iyi bir iç denetçi nasıl olunur?
Iyi bir iç denetçi nasıl olunur?
Etkin bir denetim sisteminin özellikleri nelerdir?
İç Denetimin Ayırdedici Özellikleri
- İç denetim faaliyetlerinin risk odaklı yürütülmesi esastır.
- Sürekli meslek-içi eğitim zorunludur.
- 3. Sistematik ve süreklidir.
- Denetim standartları ve meslek ahlak kuralları vardır.
- Çalışma ve raporlama standartları vardır.
Iç denetçi nasıl olunur?
İç denetçi olmak isteyen kişilerin üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden ya da Mühendislik Fakültesi'nden mezun olmak, Türkiye İç Denetim Enstitüsü tarafından verilen Sertifikalı İç Denetçi (CIA) sertifikasına sahip olmak.
Iyi bir denetçi nasıl olmalıdır?
Iyi bir denetçi nasıl olmalıdır?
İç Denetçinin Sahip Olması Gereken En Önemli Beceri: İletişim
- Dürüst ve faziletli davranır.
- Yetkinlik ve profesyonel özen sergiler.
- Objektiftir ve etki altında kalmaz (bağımsızdır)
- Kurumun stratejileri, hedefleri ve riskleri ile uyumludur.
- Uygun olarak konumlandırılmıştır ve yeterli kaynağa sahiptir.
Okul denetimi ne ifade eder?
Okul denetimi ne ifade eder?
Eskiden "Teftiş" derlerdi . Yabancılar da "Inspection" diyorlar. Denetim, tanım olarak, okulda işlerin iyi gidip gitmediğini kontrol etmek için yapılan bütün gözlemler ve sonuçlarını raporlama ve sonucunda bazı değişim kararlarına varmadır.
İç denetçi sınavına kimler başvurabilir?
Haberleşme Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Kontrol ve Sistem Mühendisliği bölümlerinden mezun olarak "Mühendis" kadro unvanıyla en az sekiz yıl görev yapanlar aday belirleme sınavına katılabilirler.