- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.274
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.136
- Puan
- 113
- Yaş
- 37
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.080
- Meslek
- Webmaster
Bir hamburger için ne kadar su harcanır?
Favorilerinize Ekleyin. Bir hamburger yapmak için 3,5 metrekareden fazla toprak lazım. Bir kilo sığır eti üretmek için 15,500 litre su gerekiyor. Aynı miktarla 12 kilo buğday ya da 118 kilo havuç üretmek mümkün.
Burger hangi etten yapılır?
En iyi Burger kıyması, dananın döş kısmından çıkmaktadır. Döş kısmından yağlı olarak çekilen kıyma, tek seferde iri olarak çekilmelidir. Sonuçta bu köftenin, diğerlerinden bir farkı olacaktır. Burger eti hazırlanırken aşırı yoğurmaktan kaçınılmalıdır.
Hamburger iyi pişmiş mi orta pişmiş mi?
Hamburger iyi pişmiş mi orta pişmiş mi?
Mükemmel burger yapmak istiyorsanız ilk bilmeniz gereken şey, köftenin dışının çıtır çıtır ızgara olmuş, içininse pembe kalmış olması. Yani iyi biftekte olduğu gibi orta-az pişmiş olmalı. Daha doğrusu burgeri pişirirken biftek muamelesi yapılmalı.
Hamburgerin içine ne konur?
Hamburgerin içine ne konur?
Cheddar veya kaşar peyniri, köftelerin üzerine konur. Marul, ketçap, ince turşu dilimleri ilave edilip ekmek kapatılır. Yanına patates kızartması ve ayranla bir yemek menüsü haline gelebilir.
En iyi hamburger hangi etten?
Ev yapımı hamburgerleri leziz yapan ilk başta doğru et seçimi. Öyle kasaptan, marketten köftelik kıyma çektirirseniz yaptığınız ekmek arası köfte olur, hamburger değil. Dolayısıyla dana döş etini tercih etmeli ve yağ oranının kullanılan et ağırlığına göre %20 olmasına dikkat etmeli.
Burger köftesi hangi etten?
Burger eti yağlı olmalı. Yağsız kıymadan burger olmaz. İsteyen gitsin bonfile yesin

Hamburger köftesi hangi tavada pişirilir?
Hamburger köftesi hangi tavada pişirilir?
Hamburger köftesi yapımı için döküm tava kullanarak çok kıymetli bir lezzet yaratabilirsin. Ancak döküm tava bulunmuyorsa pişirme işlemi klasik tavalarla da gerçekleştirilebilir.
Iyi bir burger nasıl yapılır?
Iyi bir burger nasıl yapılır?
Sulu burgerler için en az yüzde 18 yağ içeren bir et kullanın. Yağsız etlerden yapılacak burgerler sert ve kuru olur. Bu nedenle dananın boynu ile kürek kemiği arasında kalan kısımdan çektireceğiniz yağlı bir kıyma muhteşem burgerler için ideal seçimdir. Et ne kadar taze olursa, burger de o kadar lezzetli olur.
Hamburgere hangi sos konur?
Yemeye Doyamayacağınız Birbirinden Lezzetli 15 Sandviç ve Hamburger Sosu
- Sarımsaklı mayonez.
- Shake Shack sos.
- 3. Ranch sos.
- Fransız usulü hamburger sosu.
- Remoulade sos.
- Kurutulmuş domatesli ve sarımsaklı mayonez.
- 7. Big Mac sos.
- 8. Aioli sos.