- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 5.751
- Meslek
- Webmaster
Bir kaç haftalık hamilelik derler?
Doktor da ultrasonda bebeğin boyunu 1 cm ölçer ve "6 haftalık" der. Aile büyükleri, herkes birbirine tuhaf tuhaf bakar ve " Neeey, düğünümüz daha 1 ay önce oldu, bu kız nasıl 1,5 aylık hamile olur?! " derler. Sonra uzun uzun anlatmaya çalışır doktor, hesabın son adet tarihine göre yapıldığını. Meslek hayatımın başında bu acemiliği ben de yaşadım.
Ne kadar büyük bir köpük olan Pitbull köpekleri?
Pitbull köpekleri, erkekler 45-60 cm, dişiler ise 38-48 cm yüksekliğine ulaşabilen ve ağırlıkları 14-32 kg arasındadır. Çok güçlü kas ve çene yapısına sahiptirler. Çeneleri güçlü kasları sayesine 1 – 2 ton ağırlık basabilmektedir. Aynı zamanda güçlü …
Bir haftalık hamilelik hesabı var mı?
Bir haftalık hamilelik hesabı var mı?
Sonra uzun uzun anlatmaya çalışır doktor, hesabın son adet tarihine göre yapıldığını. Meslek hayatımın başında bu acemiliği ben de yaşadım. Artık böyle yanlış anlaşmalara yol açmayacak şekilde ifade ediyorum bebeğin kaç haftalık olduğunu. Bugünkü yazım gebelik yaşı üzerine…
1 haftalık bebek 500 grama ulaştığında doğar?
22-24 haftalarda bebek 500 grama ulaştığında doğarsa yaşayabilir sınıra ulaşmıştır. Bundan öncesi düşük, sonrası erken doğum kabul edilir. 28 haftadan önce doğan bebekler extrem prematürdür. Bebek doğarsa, uzun süre yoğun bakımda tedavi edilerek yaşatılmaya çalışılır.
Bir bebek 9 ay 10 gününe kadar doğum yapar?
37 haftaya kadar doğum olursa bu erken doğumdur, bebek belli sıkıntılar yaşayabilir, ama genelde sorunsuz atlatılır. 40+0a Beklenen Doğum Tarihi (BDT) denir, 9 ay 10 günün dolduğu tarihtir. Ama her bebek 9 ay 10. gün doğmaz. Kimi 9 ayını doldurduğu gün doğar, kimi benim gibi 9 ay 20 günlük.
1 haftalık hamile kaldığınız gündür?
1 haftalık hamile kaldığınız gündür?
O gün gebeliğin 1. günü kabul edilir. Yani 14. güne gelindiğinde hesaplama çarkı sizi 2 haftalık gebe gösterir ama aslında daha o gün gebe kaldığınız gündür. Aradan yine 14 gün geçip, adet olmanız gereken gün gelip olmadığınızda, yani gebe olduğunuzu fark ettiğiniz gün, hesaba göre 4 haftalık gebesinizdir, ama bebek oluşalı daha 2 hafta olmuştur.
Ne kadar uzun bir süren hamileliğiniz?
Hamileliğinizin sonu, anneliğinizin ise başlangıcı, pek yakında! Duygusallığınız ve dalgınlığınız en üst düzeyde olabilir. 39 haftada eğer ortalama kiloya sahip bir kadınsanız yaklaşık 11 ile 15 arasında kilo almanız beklenir.