- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.080
- Meslek
- Webmaster
Bir öğrenci olarak haklarımız nelerdir?
1. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının kişilere tanıdığı haklar çerçevesinde her öğrenci temel insan hakları yanı sıra, nitelikli yaşama, bilgiye ulaşma, kendini yetiştirme ve öğrenme hakkına sahiptir.
Öğrenci sorumlulukları nelerdir?
Öğrenci sorumlulukları nelerdir?
Öğrencinin sorumlulukları nelerdir Sınıfça belirlenen kurallara uyma. Okul kurallarına uyma. Okul yönetimine (fikir, eleştiri, öneri ve çalışmalarımla) katkıda bulunma. Arkadaşlarına, öğretmenlerine ve tüm okul çalışanlarına saygılı davranma.
Öğrenci kuralları nelerdir?
Öğrenci kuralları nelerdir?
Bu yüzden sınıf içindeki kurallara uymalısınız.
- Sınıfa zamanında girmek.
- Öğretmen veya sınıftan bir arkadaş konuşurken sözü kesilmez.
- Teneffüs zili çaldığında hemen dışarı koşulmaz.
- Teneffüslerde sınıf havalandırılmalıdır.
- Arkadaşlarla kavga edilmez ve herkese nazik davranılır.
- Sınıf içinde koşulmaz.
Öğrenci olarak hak ve sorumluluklarımız nelerdir?
Öğrenci, veli ve çalışanlar arasında her ne sebeple olursa olsun ayrım yapmamak. Eğitim ve öğretim sürecini okul dışına da taşımak sınırlamamak. Öğrencilerin, velilerin ve okul çalışanlarının kendilerini ve fikirlerini ifade edebilecekleri fırsatlar yaratmak. Okulun güvenilir ve temiz olmasını sağlamak.
Lise öğrenci Hakları Nelerdir?
Lise öğrenci Hakları Nelerdir?
Lise Öğrencilerinin hazırladığı 41 Maddelik Öğrenci Hakları Bildirgesi şöyle:
- Her öğrenci, edepli bir şahisyet olarak yetiştirilme hakkına sahiptir.
- Her öğrenci eğitim yoluyla, kardeşlik bağlarının geliştirilmesi hakkına sahiptir.
- Her öğrenci, güven hissine dayanan bir zeminde eğitim görme hakkına sahiptir.
Öğrencilerin Hak ve sorumlulukları Nelerdir?
Öğrencilerin Hak ve sorumlulukları Nelerdir?
Hak: Öğrenciler, inanç, din, dil, ırk, engel, cinsiyet ve cinsel yönelimler gibi herhangi bir farklılıktan dolayı ayrımcılığa uğratılamaz. Üniversite akademik ve idari personelinden ve diğer öğrencilerden saygı ve eşit muamele görür. Hiçbir öğrenci onur kırıcı tutum ve davranışlara maruz bırakılamaz.