Modoratör
Yeni Üye
Bir öğrencinin okul içindeki hakları nelerdir?
Hak: Öğrenciler, inanç, din, dil, ırk, engel, cinsiyet ve cinsel yönelimler gibi herhangi bir farklılıktan dolayı ayrımcılığa uğratılamaz. Üniversite akademik ve idari personelinden ve diğer öğrencilerden saygı ve eşit muamele görür. Hiçbir öğrenci onur kırıcı tutum ve davranışlara maruz bırakılamaz.
Lise öğrencilerinin hakları nelerdir?
Lise Öğrencilerinin hazırladığı 41 Maddelik Öğrenci Hakları Bildirgesi şöyle:
- Her öğrenci, edepli bir şahisyet olarak yetiştirilme hakkına sahiptir.
- Her öğrenci eğitim yoluyla, kardeşlik bağlarının geliştirilmesi hakkına sahiptir.
- Her öğrenci, güven hissine dayanan bir zeminde eğitim görme hakkına sahiptir.
Bir çocuğun okuldaki sorumlulukları nelerdir?
Bir çocuğun okuldaki sorumlulukları nelerdir?
Okuldaki sorumluluklarımız şu şekildedir:
- Kılık ve kıyafetimiz düzenli olmalıdır.
- Ortak kullanım alanları sosyal bir şekilde paylaşılmalı ve temiz olmalıdır.
- Sınıfımız ve okulumu temiz tutulmalıdır.
- Ödevler yapılmalıdır, görevler yerine getirilmelidir.
- Öğretmenlere ve arkadaşlarımıza saygı ve sevgi göstermeliyiz.
Okulda veli hakları nelerdir?
Okulda veli hakları nelerdir?
Veli Hakları: Adil ve saygılı davranışlarla karşılanmak. Çocuğuma okul ortamında nitelikli kaynaklar, eğitim ve fırsatlar sunulacağını bilmek. Düzenli aralıklarla okulun işleyişi hakkında bilgilendirilmek. Okul Aile Birliği aracılığı ile okul yönetimine yardımcı olmak ve böylelikle katkıda bulunmak.
Okullarda arama yasal mi?
Yukarıda belirtilen mevzuatta, okul idarelerince öğrencilere yönelik olarak yapılacak arama ve kontrollere ilişkin ayrı bir düzenleme bulunmadığı, ancak genel düzenlemelerin yapıldığı, okul yöneticilerinin mevzuatta belirtilen amaçlar ve usuller doğrultusunda kastı aşmayacak şekilde uygulama yapmalarının yasal olarak …
Okulun sorumlulukları nelerdir?
Velilerin çocuğun eğitimsel ihtiyaçlarına yönelik görev ve sorumlulukları nelerdir?
Velilerin çocuğun eğitimsel ihtiyaçlarına yönelik görev ve sorumlulukları nelerdir?
Veli Sorumlulukları:
- Çocuğun her gün okula zamanında, öğrenmeye hazır, okulun kılık-kıyafet kurallarına uygun bir şekilde gitmesine yardımcı olmak.
- Okulun duyuru ve yayınlarını takip etmek,
- Bilgi edinmek ve toplamak amacıyla gönderilen her tür anket ve formu doldurup zamanında geri göndermek,